2020 Dağ Bisikleti Dünya Maraton Şampiyonası tanıtım programının ardından konuşan Başkan Toçoğlu, “Şehir olarak en iyi ev sahipliğini yapacağız. Sakarya’ya yakışır bir organizasyon olacağına inanıyoruz” dedi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, “Şampiyona Cumhurbaşkanlığımızın himayesi ve Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde yapılacak” derken, Rus Bisikletçi Anton Syntsov ise; “Çok büyük bir proje, önümüzde büyük işler var. Umarım beraber büyük işler başarırız.”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek 2020 Dağ Bisikleti Dünya Maraton Şampiyonası’nın basın tanıtım programı Sen Otel’de gerçekleştirildi. Programa Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, Salcano Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Akgül, sporcular, bisiklete ilişkin STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Büyükşehir Belediyespor Bisiklet Takımı ile Salcano firması arasında bir sponsorluk anlaşması imzalanırken, önceki sezonun MTB Cup Şampiyonu, dünyada marka haline gelmiş Rus Bisikletçi Anton Syntsov, Büyükşehir Belediyespor Bisiklet Takımı kadrosuna katıldı. 2018 yılından itibaren takımın adının Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyespor Bisiklet Takımı olacağı açıklandı.

Önemli kazanımlar sağlayacağız
Sporu hayatın bir parçası olarak gördüklerini vurgulayan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, “Sporun ve sporcunun daima yanında olduk. Altyapıya önem verdik, kulüplerimize destek olduk, tesisleşme yönünde önemli adımlar attık. 2020 Dağ Bisikleti Dünya Maraton Şampiyonası Cumhurbaşkanlığı himayesi ve Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde yapılacak. Kulüp olarak ülkemizin uluslararası alanda aktif tek bisiklet takımına sahibiz. Takımımızda ülkemizin şampiyon genç sporcuları yer alıyor. Uluslararası arenada takımımıza güç katacak Anton Syntsov gibi önemli bir bisikletçiyi kadromuza katıyoruz. Bu sayede hedefleri olan iddialı bir takım oluşturmak için bir adım daha atacağız. Bir işin içerisinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi varsa orada başarı vardır. Salcano ülkemizde bir numara. Markalarını uluslararası arenaya taşımaları gerekiyordu bunu da birlikte yapacağız inşallah. Bu birliktelik ile her iki taraf içinde önemli kazanımlar sağlayacağız” diye konuştu.

24 Eylül 2020’de başlıyor
Şampiyona için ilk başvuruyu 2014 yılında gerçekleştirdiklerini söyleyen 2020 Dünya Şampiyonası Direktörü Aziz Sırnaç, “2015’te düzenlediğimiz organizasyonun ardından bir yıl gibi kısa bir sürede Class 1’e yükseldik. 2016 yılında ise şampiyonanın Sakarya’da yapılacağı ilan edildi. 2017’de MTB Cup’ı şehrimizde gerçekleştirdik. Yine kısa süre önce şampiyonanın Cumhurbaşkanlığı himayesine alındığı açıklandı. 2018, 2019 ve 2020 yıllarında da şehrimizde önemli bisiklet organizasyonları gerçekleştirilecek. Şampiyona programı 24 Eylül 2020 Perşembe günü Akreditasyon Merkezinin açılışı ile resmen başlamış olacak. Yarışlar ise 27 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek. Organizasyonumuzu ‘Gelecek İçin Pedal Çevir’ sloganıyla dünyaya duyurduk. ‘Alışılmışın Dışında’ sloganımızla da farklılığımızı ortaya koymak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İki projeden birisi
Sırnaç, “Şampiyona ülkemiz ve ilimiz için çok önemli bir süreç. Dünyanın en önemli organizasyonları arasında yer alıyor ve ülkemizde ilk defa yapılacak. Bu bizim için büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluk ile ülkemize, Cumhurbaşkanlığımıza ve şehrimize yakışır bir organizasyon gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İlgili birimlerle koordinasyonumuzu sağlıyoruz. Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun talimatı ile Cumhurbaşkanlığı himayesi için projemizi sunduk. Çok şükür yüzlerce proje arasında himayeye alınan iki projeden birisi olduk. Bisiklet takımımız her geçen gün daha iyiye giderek ilerliyor.”

Türkiye’de ilk şehir
Salcano Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Akgül, “Bisiklet sektörü ve sporu Türkiye’de olması gereken yerde değil. Ama bu bizim için bir şans. Ülke olarak alınacak çok sayıda madalya var. Güzel işler yapmak lazım. Bizler de bisiklet sporuna destek olmaya çalışıyoruz. Desteklerimiz bizi yukarı doğru taşıyan bir etken oldu. Spor karşılığını alınca çok mutlu edici bir unsur. İnsanları bisiklete sevk etmek ise ayrı bir mutluluk sebebi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin dünya bisiklet şehirlerinden birisi olma vizyonunu ortaya koyduğunu duyunca çok sevindim. Bunu Türkiye’de yapan ilk şehir Sakarya. Dünya şampiyonasını alarak bu yönde önemli bir aşama kat etti.  Sakarya’dan bir dünya şampiyonu çıkaracağımıza inanıyorum. Burada tüm imkânlar seferber edilmiş durumda. İmzayı atmaktan ve Sakarya’nın bir parçası olmaktan mutluluk duyacağız.”

Güç katacak
Takıma yeni katılan Rus Bisikletçi Anton Syntsov, “Projeye dahil olan herkese teşekkürler. Umarım beraber büyük işler başarırız. Çok büyük bir proje, önümüzde büyük işler var. İyi bir bisiklet üreticisi olan Salcano’da bizimle birlikte. Benim içinde en iyi bisikleti üretmelerini istiyorum. Ne zaman yarışa başlasam elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bisikleti seviyorum. Bu benim hayatım. Bisiklet bana güzel hatıralar bırakıyor” derken, Orhan Bayraktar ise, “Anton takımımıza güç katacak. Kendisini şehrimize getirmemizdeki amaç ilimizde düzenlenecek şampiyonada kürsüde yer almak” diyerek sözlerini tamamladı.

Başarı temennisi
Programın ardından heyetle bir araya gelen Başkan Toçoğlu ise; “2020 Dağ Bisikleti Dünya Maraton Şampiyonası’nın şehrimizde yapılacak olması bizleri heyecanlandırıyor. Kısa süre önce de şampiyonanın Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde gerçekleştirileceğini açıklamıştık. Bu önemli proje için şehir olarak en iyi ev sahipliğini yapacağız. Şehrimize yakışır bir organizasyon olacağına inanıyoruz. Bunun yanında bisiklet kültürünün yaygınlaşmasına da katkı sunacaktır. Bu vesileyle aramıza yeni katılan sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.