Sakarya Büyükşehir Belediyesi Pro Team Bisiklet Takımı, Türkiye'nin köklü bisiklet üreticilerinden olan Accell Bisiklet ve ana sponsoru Shimano ile 3 yıllık sponsorluk sözleşmesi imzaladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Pro Team Bisiklet Takımı 2022 sezonunda da ülkemizi profesyonel kıta takımı olarak temsil edecek. 2022 sezonuna hızlı bir giriş yapan Sakarya BB Pro Team Bisiklet Takımı, kısa bir süre önce Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen Uluslararası Dubai Turu'nda birincilik ve ikincilik elde ederek önemli bir başarıya imza atmıştı. Ülkemizin en önemli bisiklet takımı olan Sakarya BB Pro Team, sezonun geri kalanına önemli sponsorlarla devam edecek.

İki önemli spornsorluk anlaşması
Manisa’da bulunan ve Türkiye'nin köklü bisiklet üreticilerinden olan Accell Bisiklet firmasıyla Sakarya BB Pro Team arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. Bu sponsorlukla beraber Accell Bisiklet, Sakarya BB Pro Team bisiklet takımının bisiklet ve parça tedarikçisi oldu. İmza törenine Kulüp Başkanı Cevat Ekşi, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanı İlhan Şerif Aykaç, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve Federasyon Asbaşkanı Metin Cengiz katıldı. Törende ayrıca ana sponsor Shimano ile de 3 yıllık sponsorluk sözleşmesi imzalandı. Bu sözleşmeyle beraber 2022 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere toplamda 3 Milyon TL destek sağlanacak.

Sponsorlardan önemli destek
Sakarya BB Pro Team bisiklet takımı sezonun geri kalanında Carraro ve Shimano ana sponsorluğunda yarışmalara katılacak. Accell Bisiklet'in Manisa'daki fabrikasında düzenlenen tören sonunda, katılımcılar üretim tesisini gezdi, ardından Sakarya BB Pro Team sporcularına yeni bisikletleri ve ekipmanları teslim edildi. Accell Bisiklet ve Shimano'nun 3 yıl boyunca Sakarya BB Pro Team'e bisiklet, grupset, jant seti, yol bisikleti, ayakkabı, gözlük, lazer kask ve lastikler başta olmak üzere çok sayıda malzemede destek sağlayacağı da belirtildi.