YAZKAR Klima ve Soğutma Sistemleri fabrikasını ziyaret eden Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’mız güçlü sanayi altyapısı, nitelikli iş gücü, lojistik konumu ile pek çok avantajı taşıyor, şehrimizi yatırım için cazip bir şehir haline getiriyor. Nitelikli üretim, istikrarlı büyüme, yerli ve milli sanayi hedefi ile çalışmalarını sürdüren iş dünyamızın ve sanayicilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, YAZKAR Klima ve Soğutma Sistemleri fabrikasını ziyaret etti. YAZKAR Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yazıcı, CEO Ali Yazıcı, YAZKAR Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Afif Sıddıki ve mühendis ekibiyle görüşen ve ziyarette fabrikanın çalışmalarına ilişkin bilgiler alan Başkan Ekrem Yüce, her alanda yaşanacak sağlıklı ve istikrarlı büyümenin Sakarya’yı avantajlı konuma taşıyacağının altını çizdi.

Yenilikçi ve inovatif yaklaşım
Başkan Ekrem Yüce, YAZKAR Klima ve Soğutma Sistemleri fabrikasını ziyaretinin ardından şu değerlendirmelerde bulundu: “Uzun yıllardır şehrimizde üretim yapan, istihdama katkı sağlayan ve dünyaya klima ve soğutma sistemleri ihraç eden YAZKAR, yurt içi ve yurt dışında çalışmalarını başarıyla sürdürüyor. Ulaşım araçlarının yanı sıra savunma sanayiine yönelik üretimleri ülkemiz yerli ve milli politikalarına destek sağlıyor. Aynı zamanda SAÜ Teknokent bünyesinde kurulan AR-GE merkezi ile yenilikçi ve inovatif çalışmalara öncülük etmesi de büyük önem taşıyor. YAZKAR firmamızın tüm yetkililerine, çalışanlarına kolaylıklar diliyorum.”

Avantajlar Sakarya’yı cazip kılıyor
Başkan Yüce, Sakarya’nın güçlü sanayi altyapısı, nitelikli iş gücü, lojistik konumu ile pek çok avantajı taşıdığına yer vererek, “Bu durumda Sakarya’yı yatırım için cazip bir şehir haline getiriyor. Nitelikli üretim, istikrarlı büyüme, yerli ve milli sanayi hedefi ile çalışmalarını sürdüren iş dünyamızın ve sanayicilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. İhracatta yakaladığımız ivmeyi daha da yukarılara çıkaracak, ülkemizin üretim politikalarına katkı sağlayacak ve şehrimizin menfaatleri doğrultusunda atılacak adımların destekçisiyiz.”