Sapanca Gölü ve çevresinin kirletilmesine farkındalık oluşturmak için bir araya geldiklerini dile getiren Başkan Yüce, “Su, yaşamımızda her yönü ile hayati bir öneme sahiptir. Ülkemiz ve şehrimiz için çok çok önemli olan su kaynaklarımızın korunması ve muhafaza edilmesi elzemdir. Sapanca Gölümüzün temiz kalması hepimizin sağlığı için büyük önem taşımaktadır. O yüzden lütfen gölümüzü kirletmeyelim, atıklarımızı doğaya atmayalım. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türkiye’nin en önemli içme suyu kaynakları arasında yer alan Sapanca Gölü ve çevresinin kirletilmesine dikkat çekmek için temizlik çalışması gerçekleştirdi. Farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan bu organizasyona Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Sivil Toplum Örgütleri, Büyükşehir ve Saski bürokratları, Meclis üyeleri, çevreci vatandaşlar ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Daha yeşil bir doğa bırakmalıyız
Herkesi selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Görüldüğü gibi İçme suyu kaynağı olarak her yıl yaklaşık 100 milyon m3 su Sapanca Gölünden tahsis edilmektedir. Büyükşehir Belediyemiz, Sapanca Gölünde düzenli olarak gölü koruyucu ve atıkları önleyici önlemler almaktadır. Yine düzenli olarak gölde temizlik çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarda gördük ki göldeki pisliğin en büyük kaynağı; insan eli ile atılan katı atıklardır. Eğer biz doğayı kendi kendine bırakırsak doğa zaten kendini temizliyor. Doğanın dengesini insanlar bozuyor. Göle bırakılan katı atıklar hem çevreyi kirletiyor hem de doğaya zarar veriyor. Yarınlarımıza daha yeşil bir dünya daha verimli su kaynakları bırakmak için el birliğiyle mücadele etmeliyiz” dedi.

Temiz su hayattır
Açıklamalarına devam eden Başkan Ekrem Yüce, “Bugün burada Büyükşehir Belediyemiz Encümen Üyeleri, Sapanca Belediyesi ve Sivil Toplum Örgütlerinin de katılımı ile Sapanca İlçesi sınırları içerisinde farkındalık oluşturmak için temizlik çalışması yapacağız. Temiz su hayatın kendisi, temiz su sağlık ve temiz su mutlu yarınlardır. Günlük hayatımızda yoğun olarak kullandığımız plastik, petro-kimya ürünleri, cam gibi malzemelerin gelişi güzel doğaya atılması, doğaya, içme suyu kaynaklarına zarar vermektedir. Ayrıca uzun yıllar boyunca doğada ve su kaynağında kirletici bir unsur olarak kalmaktadır. Bu kapsamda Sapanca Gölü’ne ve çevresine atılan her atık, gölün doğal hayatı ile birlikte su kalitesi üzerinde olumsuz etkiler oluşturmaktadır. Gölün kendisini yenilemesini engellemek gelecek nesillere bırakılabilecek en kötü mirastır” dedi.

Su kaynaklarını korumamız elzemdir
Yüce, “Daha yaşanabilir bir dünya ve daha verimli su kaynaklarının gelecek nesillere taşınması yine biz insanların elindedir. Dünyanın pek çok ülkesine nazaran bizim ülkemiz tatlı su kaynakları konusunda zengin bir ülke. Ancak bizler kendi ellerimizle bu kaynakları zehirliyor, pisletiyoruz. Su, yaşamımızda her yönü ile hayati bir öneme sahiptir.  Ülkemiz ve şehrimiz için çok çok önemli olan su kaynaklarımızın korunması ve muhafaza edilmesi elzemdir. Sapanca Gölümüzün temiz kalması hepimizin sağlığı için büyük önem taşımaktadır. O yüzden lütfen gölümüzü kirletmeyelim, atıklarımızı doğaya atmayalım. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.