Pirinç Tanesinden İstanbul

Sakarya’da olmaktan mutluyum
Eserlerini Sakaryalılarla buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Sanatçı Hasan Kale, “Sergimin Sakarya’da açılmasına vesile olan ve sergim için Ofis Sanat Merkezi’nin kapılarını açan Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Umarım keyifli anlar geçirirsiniz, eserlerimin sergilendiği süre boyunca inanılmaz şeylere tanık olursunuz. Umarım; ufacık bir pirinç tanesinin bile ne kadar önemli olduğunun farkına varır, bu  nesnelerin değerlerine farklı gözlerle bakmış olursunuz. Açtığım yeni pencereden, yeni konuşturma dilinden hepiniz içeriye girmiş bulundunuz. Herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Değerli bir sergi
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan ise, “Açılışını yeni gerçekleştirdiğimiz sanat merkezimizde, böyle bir serginin de yer almış olmasını gerçekten önemsiyoruz. İnşallah, Sanatçı Hasan Kale’nin daha nice eselerini sergileme fırsatı buluruz. Sayın Kale’ye ve serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Büyüteç ile geziliyor
Yapılan konşumaların ardından açılışı gerçekleştirilen sergiyi gezen Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, sanatçı Hasan Kale’den mikro minyatür eserleri hakkında bilgi aldı. Fındık kabuğu, gül dikeni, kalem ucu, kelebek kanadı, makarna, pirinç tanesi, armut çekirdeği gibi nesnelerde yer alan İstanbul ve padişah minyatürlerini inceleyen Turan, gösterdiği başarıdan dolayı Sanatçı Kale’yi tebrik etti.

15 Ağustos’a kadar
Eserlerin büyüteç eşliğinde incelendiği Mikro Minyatür Sergisi, 15 Ağustos Perşembe gününe kadar  OSM’de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.