Büyükşehir Belediyesi Ramazan Söyleşilerinin konuğu olan Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan, “Bugün bir Süleymaniye Camii gibi kalıcı bir eser bırakamıyoruz. Bundan 100 yıl sonra İstanbul’a gelen vatandaşlar yine Süleymaniye’yi, Sultanahmet’i gezecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı 21. Ramazan Etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Program kapsamında düzenlenen söyleşi programlarının Yavuz Bahadıroğlu’nun ardından bu haftaki ikinci konuğu Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan oldu. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bahçesinde gerçekleştirilen sohbete Sakaryalılar yoğun ilgi gösterirken, Yazar Armağan Osmanlı’nın İslamiyet’e olan hizmetlerini anlattı.

Osmanlı’da hanedanlık
Mustafa Armağan, Devleti Osmaniye’nin kuruluş aşamalarını anlatarak başladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Biz kendimizi normal kabul ederek tarihi yargılayamayız. İslam’ın kaynağına olan mesafemizi, yakınlığımızı veya uzaklığımızı ancak bizden önceki kuşağın neler yaptığını görerek değerlendirebiliriz. Bazı kitaplarda Osmanlı sanki sıradan bir devletmiş gibi anlatılıyor. Osmanlı Devleti, dünya tarihinde bir hanedanın tek başına hakim olduğu en uzun süreli devlettir.  Hanedanlık, Osman Gazi ile başlamış ve aynı soy 1922’ye kadar devam etmiştir. Osmanlı’da bu hanedanın devamlılığı çok önemlidir ve Osmanlı’yı başarıya ulaştıran en önemli faktörlerden birisidir.” Osmanlı mimarisinden de bahseden Yazar Armağan, “Örneğin Süleymaniye Camii gibi kalıcı bir eser bırakamıyoruz. Bundan 100 yıl sonra İstanbul’a gelen vatandaşlar yine Süleymaniye’yi, Sultanahmet’i gezecek” şeklinde konuştu.