Büyükşehir Belediyesi Akyazı ve Geyve SGM’de ‘Okula Uyum Süreci’ adlı seminer gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği seminerlerde konuşan Aile Danışmanı Semiha Özgür Sezer, ailelere tavsiyelerde bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma Birimi tarafından Akyazı ve Geyve Sosyal Gelişim Merkezi’nde ‘Okula Uyum Süreci’ başlıklı seminer düzenlendi. Okula yeni başlayan çocukların ailelerine dönük düzenlenen etkinlikte öğrencilerin ve ailelerin heyecanına ortak olunarak çocukların sağlıklı bir okul hayatına başlamaları için önerilerde bulunuldu. ‘Okula Uyum Süreci’ başlıklı eğitim seminerine Aile Danışmanı Semiha Özgür Sezer konuşmacı olarak katıldı.  

Okula karşı tutum
Velilere okula uyum sürecinden bahseden Semiha Özgür Sezer, “Çocukların okulla ilgili aileye ve kendilerine yönelik algıları okula karşı tutumlarını belirler. Çocuğun okula hazır bulunurluğu okula uyumda ilk kriterdir. Çocuklar sizden gördüklerini uygular. Dolayısıyla aile kaygılıysa çocukta kaygılı olur. Anaokuluna başlayan çocuklar ebeveynden ayrılma gibi bağımlılık problemi yaşarken, ilkokula yeni başlayan çocuklar ise yeni insanlarla tanışma durumu ve yeni ortamda bulunmaktan ötürü kaygı duyar” şeklinde konuştu.

Sorumluluk sahibi çocuklar için
Sezer, “Tüm öğrenim hayatında etkili olan 1. sınıf özellikle bazı alışkanlıkların kazanılması için oldukça önemlidir. Sorumluluk, ödev bilinci ve ders çalışma alışkanlıklarının kazanıldığı bu dönemde çocuklarımız okuldan geldikten hemen sonra 20 dakika dinlenip ödevini yapmalıdır. Beyni uyaran ve çocukta yorgunluk hissine neden olan teknoloji oyunları oynamaya başlarsa çocuğunuz ne yazık ki ders yapamaz. Ödevlerin oyundan önce yaptırılmasına dikkat etmeliyiz. Rol model olmanın da sorumluluk kazandırmada önemli yeri vardır. Anneler çocukları ders yaparken ev işi gibi kendi sorumlulukları ile meşgul halde olması çocuğa rol model olmada etkili bir yöntemdir” ifadelerini kullandı.