2018 yılında SEMOS üzerinden 1000 başvurunun çözüne kavuştuğunu belirten Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, “Muhtarlarımızdan gelen talepler üzerine 2 milyon 293 bin 118 TL’lik malzeme desteğinde bulunduk. 2019 yılında da çözüm ortaklarımız olan muhtarlarımızla iletişim halinde kalmaya devam edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 2018 yılında muhtarlar tarafından SEMOS üzerinden yapılan 1000 başvurunun çözüne kavuştuğunu belirtti. Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, 664 muhtarla yıl boyu iletişim halinde kalarak, talep ve isteklerini çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını ve 2 milyon 293 bin 118 TL’lik malzeme desteğinde bulunduklarını ifade etti.

Örnek uygulama
Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, “Hemşerilerimizin temsilcisi muhtarlarımızla Büyükşehir Belediyesi olarak 2018 yılında iletişim halinde olduk. Büyükşehir Belediyemiz tarafından geliştirilen ve diğer belediyelere örnek gösterilen uygulamamız Sakarya Elektronik Muhtarlık Otomasyon Sistemi (SEMOS) ile muhtarlarımızdan gelen 1000 talebi çözüme kavuşturduk” dedi.

Bakım ve onarım çalışmaları
Yusuf Çelebi, “SEMOS’a bakanlıklar üzerinden gelen 26 başvuruyu başarıyla çözüme ulaştırdık. Çeşitli mahalle muhtarlarımızdan gelen talepler üzerine sosyal ve dini mekânlarına çeşitli bakım onarım çalışmaları devam etmektedir. Bu kapsamda 2 milyon 293 bin 118 TL’lik malzeme desteğinde bulunduk. Daire başkanlığı olarak ilçe ziyaretlerimiz aralıksız devam edecek. 2019 yılında da çözüm ortaklarımız muhtarlarımızla iletişim halinde kalmaya devam edeceğiz” diye belirtti.