RATED ortak yayınına konuk olan Başkan Ekrem Yüce, “Tarımsal kalkınmanın önemli sacayaklarından biri de Sakarya’mız olacak. Fidan A.Ş ile Sera A.Ş’yi kurduk. Burada bir kez daha belirtmekte yarar görüyorum; biz tarımla uğraşan çiftçilerimize rakip değil, ürün desteği ile güç katan, elde edilen ürünlerin satılması için pazar oluşturan bir misyonumuz var. İnşallah tüm dinamiklerle birlikte tarımda Sakarya’nın adı Türkiye’de yankılanacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, RATED ortak yayınına konuk oldu. Programda Yahya Bakır’ın sorularını cevaplandıran Başkan Yüce, koronavirüs çalışmaları, maske üretimi, yeni normal hayat ve tarım projelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Güçlü sağlık altyapısı
Başkan Ekrem Yüce, “Tüm dünyayı etkileyen bir salgınla mücadele ediyoruz. Tedavisi noktasında sağlık çalışanlarımız büyük bir özveriyle çalışıyor, bilim insanlarımız ise aşı geliştirmek adına yoğun mesai harcıyor. Bunların yanı sıra merkezi ve yerel yönetimlerinden tehdidin bertaraf edilmesine ve insana dokunan çalışmaları mevcut. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı destek paketlerinin yanı sıra aldığı kararlar, Sağlık Bakanımızın süreci şeffaf ve başarılı bir şekilde yürütmesi ve tüm bakanlıklarımızın koordinasyonu ile güçlü sağlık altyapımız ülke olarak bizi avantajlı hale getirdi” dedi.

Sosyal mesafe ve yeni normal hayat
‘Hiçbir virüs alınacak tedbirlerden güçlü değildir’ düşüncesinin yaşantıya tatbik edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Ekrem Yüce, “Salgını kontrol altına almanın en önemli yolu teması kesmek ve sosyal izolasyonu sağlamaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak da dezenfekte çalışmalarımızı ilk günden bu yana sürdürüyoruz. Dezenfekte otomatları oluşturduk, şehrimizin tamamında cazibe merkezlerini, sosyal yaşam alanlarını dezenfekte ettik. Toplu taşıma araçlarımıza sosyal mesafe düzeni getirdik. 65 yaş üzeri yaşlılarımızın yanında olduk. İhtiyaç sahiplerimizin talep ve isteklerini karşıladık. Sosyal destek paketlerimizi hanelere ulaştırırken, sosyal yardım kartlarına yüklemeler yaptık. İnşallah desteklerimiz sürecek.”

10 milyon maske 500 bin hane
“Büyükşehir Belediyesi olarak kısa süre önce maske üretimine başlamıştık. 300’e yakın kişiden oluşan bir ekibimiz var. 100’ü üretimde, 200’ü ise dağıtımda görevli. Salgın destek paketlerimizi hanelere ulaştırıyoruz. 10 milyon maske üretecek ve 500 bin haneye hazırladığımız paketleri teslim edeceğiz. Bu vesileyle özveri ve gayretle çalışan tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Ahilik geleneğini yaşatan esnaflarımızın yanındayız
Esnaf destek paketini de kısa süre önce kamuoyuyla paylaştıklarını duyuran Başkan Ekrem Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak esnaflarımızın yanındayız. Salgın dolayısıyla işyerlerini açamayan esnaflarımıza destek sunacağız. Toplu taşıma araçlarına bin liralık mazot desteğinin yanı sıra bu süreçte çalışamayan esnaflarımızın su ödemelerini iptal ettik. İlan ve reklam ile çevre vergilerini kapalı oldukları dönemlerde almayacağız. Belediyemizin kiracısı olan işletmelerin de bu dönemde kiralarını almamaya karar verdik. Dayanışma ve paylaşma kültürü ile ahilik geleneğini yaşatan esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

Tarımsal kalkınmada örnek şehir
Tarımsal kalkınmanın önemli sacayaklarından birinin de Sakarya olacağını vurgulayan Başkan Ekrem Yüce, “Çok verimli topraklar bizim şehrimizde var. Geriye bu toprakları en iyi şekilde işlemek kalıyor. Bu noktada çeşitli adımlar attık. Fidan A.Ş ile Sera A.Ş’yi kurduk. Burada bir kez daha belirtmekte yarar görüyorum; biz tarımla uğraşan çiftçilerimize rakip değil, ürün desteği ile güç katan, elde edilen ürünlerin satılması için pazar oluşturan bir anlayışa sahibiz. Belediyelerimizle iletişim halindeyiz, iş dünyamızla diyaloglarımız var. İnşallah şehrin tarımını daha da iyi bir noktaya ulaştıracağız.”

Tarımda Sakarya’nın adı Türkiye’de yankılanacak
“Melen Botanik Vadisi’ni oluşturduk. Ağaç dikimlerimizin yanı sıra bölgede bal üretimi de olacak. Arıcılarımıza 500 kovan verdik malzeme ve bal üretimi konusunda destek sağlıyoruz. Sera A.Ş ile MARKA işbirliğiyle topraksız tarım gerçekleştireceğiz. UTÇEM projemiz ile 500 dekarlık alanda tarım köyü oluşturuyoruz. Ayrıca kenevir ekimini de 100 dekarlık alanda ekiyoruz. Bu şehri seviyoruz, Sakarya’ya, hemşehrilerimize hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlıklı günler diliyorum.”