Büyükşehir Akademi Mesnevi Okumaları dersinde konuşan Sezai Küçük, Mevlana demenin Mesnevi demek olduğuna dikkat çekerek, “Bu dersler ile Kur’an ve sünnetin ikliminde ve tasavvufun ana esasları çerçevesinde varlığın hakikatine dair bir yolculuk yapıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Büyükşehir Akademi Mesnevi Okumaları dersleri devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı dersliklerinde gerçekleştirilen 2. hafta eğitimleri kapsamında Akademisyen Sezai Küçük, Mevlana’nın en önemli eseri Mesnevi ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Küçük, “Mesnevi, Mevlana Celaleddin Rumi’nin en önemli eseridir. Altı cilt ve yaklaşık 26 bin beyitten oluşan eser, Türk-İslam kültürünün en çok ilgi çeken klasiklerinden biri olmuştur” diye konuştu.

Amel-Hal-Hakikat
Sezai Küçük konuşmalarının devamında şunları söyledi; “Mesnevi, Mevlana’ya göre hakikate ulaşma ve sırlarını açma hususunda dinin temelini teşkil etmektedir. Mesnevi’nin konusu din ve dinin üç temel dayanağı olan amel, hal ve hakikattir. Bu derslerin temel amacı; Hz. Mevlana gibi bir arifin bize bırakmış olduğu Mesnevi’nin rehberliğinde kendimizi bilme ve bulma yolculuğudur. Bu yolculuk Kur’an ve sünnetin ikliminde ve tasavvufun ana esasları çerçevesinde varlığın hakikatine dair bir yolculuktur. Hz. Mevlana demek, Mesnevi demektir” ifadelerini kullandı.