Kursiyerdiler, Şimdi Öğretici Oldular

Sıkıntılarımı resim yaparak aştım
Asiye Yavuz’un hikâyesi de ilginç. Kendisinin ev hanımı olduğunu söyleyen Asiye Yavuz, resim yapamaya başlamadan önce birçok sorunu olduğunu, resim yaparak bütün sıkıntılarını aştığını söylüyor. Resim yapmak bana terapi gibi geldi diyen Asiye Yavuz, “Ben ev hanımıydım fakat resim sanatına karşı büyük ilgim vardı. Çalışmalarım hep kendimle sınırlı kalıyordu lakin. Bir gün bir broşür gördüm. Broşürde SAMEK kursları olduğunu ve bu kurslarda yağlıboya ve karakalem resim branşlarının da var olduğunu öğrendim. Hemen kaydımı kaptırdım. Hülya hanımla birlikte 3 yıl o kurslarda eğitim gördük. Ve sonunda kendi atölyemize açabildik. Tabir yerindeyse öğrenciyken öğretmen olduk. Gerçekten çok mutluyuz. Şimdi burada kurslar veriyoruz. Yaptığımız resimleri sergiliyoruz. Resimlerimizin alıcıları oluyor. Yani resim yapmayı öğrenmek bizim hayatımızı değiştirdi. Tabi bizim üzerimizde emeği olanlar var. Özellikle SAMEK yöneticilerine ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz” diye söylüyor.







 

SAMEK kursları hayatımızı değiştirdi
Kendisinin aslen muhasebeci olduğunu söyleyen Hülya Acar, ilk başlarda resim sanatına hobi olarak başladığını ve sonra resme gönül verdiğini söylüyor. SAMEK kurslarının hayatını değiştirdiğini söyleyen Hülya Acar, “Ben muhasebecilik yapıyordum. Ama hobi olarak da resimle ilgileniyordum. Lise yıllarından beri resimlere merakım vardı. Fakat hiçbir eğitimini almamıştım. Bundan 3 yıl önce Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin SAMEK kurslarıyla tanıştım. Resim yapmanın bütün inceliklerini o kurslarda öğrendim. Kurslara devam ederken arkadaşlarımızla birlikte birçok sergi açtık. Çok samimi bir ortam oluyordu kurslarda. Haftada bir gün 2 saat ders görüyorduk. Onun dışında atölyelerde çalışıyorduk. Tabi kurslarda çok sıkı arkadaşlıklar da ediniyorsunuz. Asiye hanımla orada tanıştık. 3 yılın sonunda resimden vazgeçemeyeceğimizi anladık. Elbette ömür boyu SAMEK kurslarına gidemeyeceğimiz için kendi atölyemizi açalım diye düşündük. Bunu diğer arkadaşlarımızla paylaştık fakat kimse yanaşmadı. Biz ikimiz kalsak da yolumuzdan dönmedik. İşte gördüğünüz gibi kendi atölyemizi, sanat evimizi açtık” diye konuşuyor. 

Kendi işimizin patronu olduk
Günlerinin neredeyse tamamını sanat evinde geçirdiklerini söyleyen Hülya Acar, “SAMEK bize çok şey kazandırdı. Şimdi gördüğünüz gibi kendi işimiz patronuyuz. Hem sevdiğimiz işi yapıyoruz hem de hayatımızı kazanıyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bize sağladığı bu imkândan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ben bütün hanımlara seslenmek istiyorum. Kabul ederlerse biz bir örneğiz. Onlar da SAMEK kurslarından yararlansınlar. Birçok branş var o kurslarda. Bu imkânları değerlendirirlerse kendileri kazanmış olacak” diyor.