Kursa Gittiler, Hayatları DeğiştiKursa Gittiler, Hayatları DeğiştiKursa Kursa Gittiler, Hayatları Değişti

Yapabileceğimizi herkese gösterdik
Bilgisayarlı Ön Muhasebe kursuna katılan ve şimdi Ender Mağazaları’nın Sakarya Şubesi’nde çalışan Murat Kahveci hayatından çok memnun. İşini çok sevdiğini ve sıcak çalışma ortamından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Ortopedik Engelli Murat Kahveci, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İşçi Bulma Kurumu’nun düzenlemiş olduğu Bilgisayarlı Ön Muhasebe Kursu’na katıldım. Bu kursta 45 gün boyunca eğitimler gördüm. 45 günün sonunda bana sertifika vermeyi uygun gördüler. Bu sertifikayla, şuanda, İşçi Bulma Kurumu’nun vasıtasıyla Ender Mağazaları’nda depo sorumlusu olarak çalışıyorum. İşimden çok memnunum. İş arkadaşlarımdan, çalışma arkadaşlarımdan çok memnunum. Bana sağladıkları bu imkan için bütün kurumlarımıza ve Ender Mağazaları’na çok teşekkür ediyorum. Gerçekten engellilerin de bir şeyler yapabileceğini herkese gösteriyoruz” dedi.


İşimi çok seviyorum
İşitme ve Ortopedik Engelli Mücahit Kaya ise kurs sonrasında Özel Erenler Güneş İlköğretim Okulu’nda işe başlamış. Okulda adeta her işe koşan Mücahit Kaya, öğrenciler tarafından da, okul yöneticileri tarafından da çok seviliyor. Düşüncelerini aldığımız Mücahit Kaya, çok mutlu olduğunu söylüyor. Mücahit Kaya, “Kurslar benim hayatımı değiştirdi. Gittiğim kurs sayesinde iş sahibi oldum. Şuanda Erenler Güneş İlköğretim Okulu’nda çalışıyorum. Okulun ölçme değerlendirme servisine yardım ediyorum, fotokopileri çekiyorum. Öğrencilerle birlikte olmak ise beni çok mutlu ediyor. Bana bu imkanı sağlayanlara ne kadar teşekkür etsem azdır” diye konuştu.


Bizi sevindirdiler
Kurslarla ilgili detaylı bilgiler veren Sakarya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, “Düzenlemiş olduğumuz meslek edindirme kurslarının böylesine önemli bir çalışmaya aracılık etmesi bizi çok sevindirdi” dedi. Nurcan İris, “2011 yılının başlarında engellilerimize yönelik 3 branşta meslek edindirme kursları düzenlemiştik. Bilgisayarlı muhasebe branşında 15, düz dikiş makinecisi branşında 10, ev-büro ve kurum temizliği görevlisi yetiştirme branşında 12 kursiyer olmak üzere toplam 35 kursiyer meslek eğitim kursundan faydalanmıştı. Kurslarımızda başarılı olanlar sertifika sahibi oldular. İŞKUR’umuz da kurslar sonrasında devreye girdi ve bu kurslara katılan engellilerimizin çoğu iş sahibi oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İŞKUR ile birlikte hayata geçirdiğimiz bu projenin böylesine önemli bir çalışmaya aracılık etmesi bizi çok sevindiriyor. Bu çalışmadaki amacımız; özürlü insanlarımızın da her bir işi becerebileceğini, bir meslek sahibi olabileceğini göstermekti. İş sahibi olan engellilerimiz bunu zaten bize gösterdi” diye konuştu.


Megalit İnşaat ve Tarım Ürünleri Yapı Şirketi’nin temizlik bölümünde çalışan zihinsel engelli Zekeriya Topçu ise zevkle çalıştığını dile getiriyor.