Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen, ‘Hayat ve İnsan’ konulu konferansta konuşan Yazar Paksu, “İnsanı en güzel tarif eden Kuran’dır. İnsan şu kainat içinde nazenin bir çocuğa benzer. İnsan gerçekten bir çocuktur ve çok zayıftır” ifadelerini kullanırken, Yazar Gündüzalp, “İnsan hayat için değil, hayat insan içindir. İnsan kainat için değil, kainat insan için yaratılmıştır. İnsan sadece kimyevi elementlerin toplamı değildir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Ocak Kültür Sanat etkinlikleri ‘Hayat ve İnsan’ konulu konferans ile devam etti. Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programın moderatörlüğünü Moral FM Radyo Programcısı Fethi Çağıl üstlendi. Gerçekleştirilen programda Yazarlar Mehmet Paksu ve Selim Gündüzalp, hayatın içinde insanı ve insanın hayattaki değerini katılımcılar ile paylaştı.

Nazenin Bir Çocuk
Programda ilk sözü alan Paksu, “İnsanı en güzel tarif eden Kuran’dır. İnsan şu kainat içinde nazenin bir çocuğa benzer. İnsan gerçekten bir çocuktur ve çok zayıftır. Ancak acizliğinde çok büyük bir kudret vardır. Şu kainat, güneş, yıldızlar emrimizde. Çok aciz ve zayıf olduğumuz için Rabbimiz her şeyi emrimize vermiş. İnsan olmasaydı bunlar olmazdı, zaten bir manası da olmazdı. Bunların toplamında Allah bize sonsuz yaşama arzusu vermiştir. Bu misafirliğin sonunda bu sınırlı hayatın devamı ebedi bir hayat olacaktır’’ diye konuştu.

Sorular Sormalıyız
Programın devamında insanın kâinattaki değeri konulu konuşmasını yapan Yazar Gündüzalp, “Peygamberler olmasa, Kur’an olmasa hayatı yoluna kayabilir miydik? Bir pusula gibi kaybolmayalım diye bize doğru yolu gösteriyorlar. Gerçek hayatın ne olduğunu yaratanın kontrolünde, Peygamber’in kontrolünde, Kuran’ın kontrolünde anlıyoruz. Nereye gidiyoruz? Nerden geliyoruz? Neden buradayız? Sorularını soran insan bahtiyardır. Hayat tüm bu kâinatın toplamından ağır basıyor. İnsan hayat için değil, hayat insan içindir. İnsan kainat için değil, kainat insan için yaratılmıştır. İşte insan bu kadar değerlidir. İnsan sadece kimyevi elementlerin toplamı değildir” İfadelerini kullandı. Programın sonunda Kültür ve Sanat Şube Müdürü Faruk Şişman, Tatçı, Paksu ve Gündüzalp’e teşekkür ederek, günün anısına çiçek takdim etti.