Duble yol olarak hizmet sunacak Kumköy ve Kovan Sokakta asfalt çalışmaları başladı. Yapılan açıklamada, toplam uzunluğu bin 400, genişliği ise 16 metre olacak projenin tamamlanmasıyla bölge ulaşımlarının daha rahat ve konforlu olacağı ifade edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Adapazarı Tepekum Mahallesi’ne bağlı Kumköy ve Kovan Sokakta başlatılan duble yol çalışmalarında sona gelindi. SASKİ marifetiyle gerçekleştirilen altyapı çalışmalarının ardından orta refüj ve bordür çalışmaları da sona erdi. Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından bölgede asfalt çalışmaları başlatılırken, bin 400 metrelik güzergâh çalışmaların tamamlanmasıyla 16 metre genişliğe ulaşacak ve modern bir görünüme kavuşacak.

Bölünmüş yol olacak
Konuyla ilgili Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce tarafından daha önce müjdesi paylaşılan projede sona geldik. Bölgede SASKİ ekiplerinin kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmalarının ardından bordür ve orta refüjleri tamamladık, deforme olan asfaltı kaldırdık. Şimdi ise üstyapıda dönüşüm çalışmalarımızı başlattık. Bölgeyi duble yol haline taşıyacak proje ile ulaşımlar daha rahat ve konforlu olacak. Toplam uzunluğu bin 400 metreyi bulan bölünmüş yol kısa süre içerisinde tamamlanacak. Şehrimize hayırlı olsun” denildi.