Büyükşehir Faik Baysal Kütüphanesi yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte öğrencilerin yeni buluşma noktası oldu. Kütüphanenin yeni döneme özel birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapacağı da öğrenildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Faik Baysal Kütüphanesi 2016-2017 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrenciler tarafından yoğun ilgi görmeye başladı. İlk, orta, lise ve üniversiteden her yaştan öğrenciyi misafir eden Faik Baysal Kütüphanesi’nde birçok disipline ait toplam 21 bin adet kitap Sakaryalıların kullanımına sunuluyor. Haftanın 7 günü sabah 08.30 ve akşam 19.00 saatleri arasında hizmet sunan kütüphaneye kayıt olmak için ise eğitim kurumundan alınacak öğrenci belgesi ile kütüphaneden temin edilen üyelik kayıt formunun doldurulması yeterli oluyor.

Yaşayan Bir Kütüphane
Eğitim öğretim döneminin başlamasıyla öğrencilerin kütüphaneye olan ilgisinin arttığını ifade eden Faik Baysal Kütüphanesi Sorumlusu Çetin Şahin, “Kütüphanemize her yaş kategorisinden yaklaşık 8 bin civarında üyemiz mevcut. Üyelerimizin büyük çoğunluğunu ise genç öğrenciler oluşturuyor. Kütüphane olarak öğrencilere kitap okuma sevgisi aşılamanın yanında onların eğitimine katkı sağlamak ve kültürel entelektüel ihtiyaçlarını karşılamak gibi misyonlarımız var. Kütüphaneye üye olan misafirlerimiz 15 gün süreyle 2 adet kitabı ödünç olarak alabiliyor. Ayrıca kütüphanemizde sunulan ücretsiz internet erişiminden de faydalanabiliyorlar. Amacımız yaşayan bir kütüphane oluşturmak. Kütüphanemizin yanında bulunan Divan Kitap Cafe ile birlikte sosyo-kültürel bir ortam oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Okur Yazar Buluşmaları
Kütüphanede her yaştan öğrenci ve yetişkine hitap eden kitapların bulunduğunu da ifade eden Çetin Şahin, açıklamalarının devamında kütüphane misafirlerine bir müjde verdi. Yeni dönemde çeşitli kültürel etkinliklerin Faik Baysal Kütüphanesi’nde düzenleneceğini söyleyen Şahin, “Türkiye’nin her yerinden yazarlar kütüphanemize gelerek söyleşiler ve imza günleri düzenleyecek. Bu tür etkinliklerle okurları yazarlarla buluşturarak Sakarya’nın kültürel hayatına katkı yapmayı hedefliyoruz. Şimdiden programlarımıza tüm kültür sanat dostlarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.