Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, KKTC’deki temaslar sonrası önemli mesajlar paylaştı. Yüce, “Kendi vatanımız Kıbrıs’ta önemli ticaretlerin kapısını araladık. Şehirlerin şehri Sakarya ile Kıbrıs arasında yeni bir ticaret köprüsü kuruyoruz. KKTC Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve iş adamlarımıza Sakarya’nın ekonomik ve coğrafi açıdan avantajlarını anlattık” dedi. Üst düzey ziyaretlerde Sakarya ve Kıbrıs arasındaki önemli yatırım planları masaya yatırıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirilen önemli temasların ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Yüce, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Ekonomi Ticaret Derneği Başkanı Şamil Dedeoğlu ve Sakarya’dan önemli iş insanlarının katıldığı ziyaretlerde yapılan görüşmelere ilişkin ayrıntıları paylaştı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz’e yapılan ziyaretlerde Kıbrıs ve Sakarya arasındaki ekonomik bağların güçlendirilmesi noktasında önemli görüşmeler yapıldığını ifade eden Başkan Yüce, ticari faaliyetler ve yatırım planları üzerine yapılan konuşmaların Sakarya’ya yeni kapıları açacağını umut ettiklerini söyledi.

“Yeni bir ticaret köprüsü kurmak için adımlar attık”
Kıbrıs’tan Sakarya’ya yeni bir ticaret köprüsü kurulduğunu ifade eden Başkan Yüce,  Bilindiği üzere, AK Parti Sakarya Teşkilatımız ve şehrimizden çok kıymetli isimlerle bir dizi ziyaretlerimiz oldu. Kendi vatanımız Kıbrıs’ta önemli ticaretlerin kapısını araladık. Şehirlerin şehri Sakarya ile Kıbrıs arasında yeni bir ticaret köprüsü kuruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sayın Başbakan Faiz Sucuoğlu ve Sayın Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz ile yaptığımız görüşmelerde önemli başlıklar vardı. Sanayisi, tarımı ve ticaretiyle Türkiye’nin gözde şehirlerinden biri olan Sakarya’mızda yapılabilecek yatırımları tartıştık. Bunun yanında Sakarya iş dünyasının Kıbrıs’ta yürütebileceği faaliyetleri görüştük. Sevgili KKTC heyetine Sakarya’nın ekonomik ve coğrafi açıdan avantajlarını anlattık. Dünyanın minyatürü olan, doğal kaynakları, yeşilin ve doğanın her tonuyla, bizi adeta bir turizm cenneti kulan özelliklerimizden bahsettik. Ziyaretlerimizde Kıbrıs’tan Sakarya’ya yeni bir ticaret köprüsü kurmak için girişimlerimiz oldu” dedi.

“Biz bu şehre aşığız, gayretimiz hiç bitmeyecek”
“Kendileri, yapılan görüşmeden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Sakarya’nın sanayi, teknoloji, tarım ve turizm alanında yüksek potansiyelli bir şehir olduğunu kendileri çok iyi biliyorlar. Türkiye’nin önemli merkezlerine yakınlığı, limanı, lojistik merkeziyeti, organize sanayi bölgeleriyle ticaretin kalbi olarak nitelendirilebilecek şehrimiz için bir çok yatırım senaryosu görüşmede yer aldı. Sakarya’mıza değer katabilmek, şehrimizi üreten, kazanan ve kazandıran şehir olarak Türkiye’de ve dünyada örnek haline getirebilmek için gayretle çalışmaya devam ediyoruz. Görüşmelerimiz, temaslarımız gece-gündüz demeden devam ediyor. Biz bu şehre aşığız, biz bu şehrin insanı için daha güzel yarınların mimarı olmak için bir söz verdik. Hamdolsun, göreve geldiğimiz günden bu yana tarımda, turizmde, sporda, sanayide, ticarette önemli dokunuşlar yaptık ve gayretimiz hiç bitmeyecek. Ben bizleri kabul eden, böylesine bir yola çıkmaya vesile kılan tüm Kıbrıslı dost ve büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum. Sakarya ve Kıbrıs arasındaki bağlar artık çok daha güçlü olacaktır” diye konuştu.