Büyükşehir SAMEK kursları; geleneksel sanat eğitimlerinin yanı sıra, modern sanatlarda da adından söz ettiren çalışmalara imza atıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren SAMEK Kursları, birbirinden farklı branşları ve yeni merkezleri ile yeni döneme hazırlanıyor. Güzel Sanatlardan geleneksel sanatlara, el sanatlarından müzik ve dil eğitimlerine kadar 60 branşta eğitimler için artık ilk ders zili bekleniyor. SAMEK keman kursları da vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşıyor.

7’den 70’e Hizmet
Keman enstrümanının Sakarya’da SAMEK ile canlılık kazandığını ifade eden Keman Hocası Mustafa Beyazçiçek, “25 yıldan beri Sakarya’da yaşıyorum. 2006 senesinden itibaren de SAMEK’te çalışmalara başladım. SAMEK’ten önce keman Sakarya’da talep gören bir enstrüman değildi. SAMEK keman kurslarını halkımıza sunarak bir adım attı. Bu kurslarda verilen eğitimleri de ücretsiz bir şekilde halkımıza sunarak 7’den 70’e tüm Sakaryalıların bu hizmetten faydalanmasını sağladı” diye konuştu.

İlgi Artıyor
Mustafa Beyazçiçek şöyle konuştu; “Az sayıda katılımcı ile başlayan keman kurslarımıza ilgi gün geçtikçe artıyor. Şimdi yüzün üstünde katılımcıya keman dersleri veriyoruz. Kurslarımıza katılanlar sunulan hizmetlerden dolayı buradan memnun bir şekilde ayrılıyorlar. Çevrelerindeki vatandaşlarımıza da bahsettiklerinde halka her geçen gün büyüyor. İnşallah SAMEK çatısı altında yeni dönemde de keman sanatı üzerine çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”