Kaynarca SAMEK Yılsonu Sergisi açılış töreninde konuşan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Günümüzde belediyeciliği sadece altyapı, üstyapı, mühendislik hizmetlerinden ibaret saymadığımız bir anlayışı ortaya koymaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız kültür ve sanat yatırımları bunun bir göstergesidir” dedi. Törende ayrıca Kaynarcalı kursiyerlerin ürettiği ‘Kaynarca Bebeği’ de görücüye çıktı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları’nda yılsonu programları Kaynarca Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen yılsonu sergisini açılış töreni ile devam etti. Törene Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Kaynarca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Harbi, Kaynarca İlçe Emniyet Amiri Sait Özmen, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sergide Kaynarca SAMEK kursiyerleri tarafından üretilen ‘Kaynarca Bebeği’ de ilk kez vatandaşlara tanıtıldı.

Marifetli Ellerden Çıkan Eserler
Programda SAMEK müzik eğitmenleri mini bir konser verirken Kaynarca SAMEK kursiyerleri adına söz alan Nurcan Akkurt konuşmasında, “Bizlere bu imkânları sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na ve Kaynarca Belediye Başkanımız Zeynur Özel’e teşekkür ediyorum. Sergide göreceğiniz eserler, kursiyer arkadaşlarımızın marifetli ellerinden, becerilerinden, hünerlerinden hocalarımız yardımları ile açığa çıkan ürünlerdir. Böyle güzel bir günde bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sosyal Belediyecilikte Örnek
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk ise, “SAMEK yılsonu sergileri nedeniyle özellikle Mayıs ayı içerisinde Sakarya’mızın ilçelerini ziyaret ediyoruz. Günümüzde belediyeciliği sadece altyapı, üstyapı, mühendislik hizmetlerinden ibaret saymadığımız bir anlayışı ortaya koymaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız kültür ve sanat yatırımları bunun bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

Kaynarca Bebeği Tanıtıldı
Programda konuşan Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, “Ben bu kurs merkezinde emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Zeki Toçoğlu’na ve öğretmenlere teşekkür ediyorum. Bu kurslarda 7 yaşından 70 yaşına kadar öğrencilerimizin eğitim aldığını görmek mutluluk verici. Kursiyerlerimiz burada Kaynarca Bebeği’ni ortaya çıkardılar. İnşallah SAMEK gibi eğitim kurumları birçok değeri şehrimize kazandırmaya devam edecek” dedi. Konuşmalarının ardından kursiyerlere katılım belgeleri takdim edildi. SAMEK kursiyerlerinin hazırladığı sergi 26 Mayıs Perşembe gününe kadar Kaynarca Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.