Usta yazar ve şairleri bir araya getiren ‘Kalbimizde Bir Mevsim: Sakarya’, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlandı. Büyükşehir’in şehir kitaplığına hediye ettiği eser, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan ücretsiz temin edilebiliyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı şehrin kültür sanat hayatına önemli eserler kazandırmaya devam ediyor. Daha önce Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi merhum Numan Yazıcı’nın kitabı, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Necati Mert’in ‘Bağ Çorbası’ adlı eseri ve Dr. Mustafa Aydemir'in Edebiyat Dünyası’nın önemli isimlerinden Faik Baysal için kaleme aldığı inceleme kitabı ‘Sardunya Aşığı Adam’ kitaplarını yayımlayan Büyükşehir, son olarak ‘Kalbimizde Bir Mevsim: Sakarya’ adlı eseri şehrin kültür hayatına hediye etti.

Sakaryalı on dört isim
Edebiyat ve yazım hayatının Sakaryalı on dört önemli kalemini aynı eserde buluşturan ‘Kalbimizde Bir Mevsim: Sakarya’, yazarların şehir hayatına dair, kendilerine özgü kesitlerden ve kişisel tarihlerinden önemli ayrıntıları okuyucularla buluşturuyor. Edebi bir anlatımın sınırlarını kaldıran eser, Sakarya’ya karşı çok farklı ve bir o kadar da katmanlı bakış açıları vaat ediyor. Editörlüğünü Fatma Çolak’ın üstlendiği ‘Kalbimizde Bir Mevsim: Sakarya’da; Necati Mert, Osman Sarı, Hatice Bilen Buğra, Selim Gündüzalp, Nalân Barbarosoğlu, Yılmaz Daşçıoğlu, Ayfer Tunç, Engin Yılmaz, Servet Kızılay, Mustafa Uçurum, Rüstem Budak, Zeynep Arkan, Fatma Çolak ve Mustafa Celep gibi Sakaryalı ünlü isimlerin yazıları yer alıyor.

Şehir kültürü üzerine düşünüyoruz
Eserde ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun, “Kalbimizde Bir Mevsim: Sakarya adıyla yayımladığımız bu eser, deyim yerindeyse şehrimize hatıraların penceresinden bir bakışı taşıyor. Her biri çok kıymetli on dört yazarın katkılarıyla ortaya çıkan bu eserde, kitaba konuk olan yazarlarımızın kişisel tarihleriyle, Sakarya tarihinin kesişmelerini görüyoruz. Şehir kültürü üzerine düşünmenin imkânlarını da taşıyan bu eseri yayımlamaktan onur duyuyoruz. Şehir kültürümüzün ve sanat dünyamızın serpilmesine katkıda bulunacak nice eserleri siz okuyucularımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz” ifadelerine de yer verildi.

Daire Başkanlığı’ndan temin edilebilir
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk ise ‘Kalbimizde Bir Mevsim: Sakarya’ ile ilgili olarak, “Ülkemizin tanınmış entelektüellerini, bilim adamlarını ve sanatçılarımızı sizlerle buluşturuyoruz, sergiler, konserler ve tiyatro buluşmaları gibi renkli etkinliklerimizle yıl boyunca kültür sanat dostlarımızla bir arada oluyoruz. Bu anlayışın bir devamı olarak kent kültürüne önemli bir katkı sağlayacağına inandığımız ‘Kalbimizde Bir Mevsim: Sakarya’ adlı eseri hemşerilerimizin beğenisine sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Esere yazılarıyla katkı sağlayan Sakaryalı yazar ve şairlerimize teşekkür ediyoruz. Hemşerilerimiz eseri Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan temin edebilir” şeklinde konuştu.

Benim memleketim
Yazar Ayfer Tunç, kitap içerisinde yer alan “Gitmesem de Görmesem de Orası Benim Memleketim” başlıklı yazısında duygularını şu şekilde ifade ediyor: “Kendimi bildim bileli nereli olduğumu sorulduğunda hep Adapazarlıyım derim. 14 yaşından beri İstanbul’da yaşadığım halde hala öyle diyorum. Yıllardır gitmesem de, 36 yıldır yaşadığım İstanbul’a tutkuyla bağlı olsam da asıl toprağımın orası olduğunu biliyorum. Gariptir, geçmiş hissine kapılmadan Adapazarı’nı düşündüğümde aklıma gelen ilk yer Emirdağı Mezarlığı oluyor. Annem, babam orada yatıyor, teyzem, dayılarım, genç yaşta kaybettiğimiz kuzenlerimin hepsi orada. Doğduğum şehrin bana ölüm fikriyle birlikte gelmesi yeni bir şey değil. Depremden çok önce, annemi kaybettiğimden beri, sanki bilincimde bir yerden değil, kalbimde bir yerden son yerimin orası olacağını hissediyorum. Beni asıl bu his Adapazarlı yapıyor”.