Büyükşehir SAMEK’lerde devam eden Kâğıt Telkâri eğitimlerine katılan kursiyerler renkli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Kursiyerlerin kâğıtlarla oluşturdukları renkli kıvrımlar görenlerin büyük beğenisini kazanıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (SAMEK) bünyesinde eğitimlerin devam ettiği Kâğıt Telkâri kursları bu yıl da yoğun bir ilgiyle devam ediyor. SAMEK’lerde yaklaşık 100 kursiyerin katıldığı eğitimlerde renkli çalışmalar görücüye çıkıyor. Kursiyerlerin kâğıtlarla oluşturdukları renkli kıvrımlar ise görenlerin büyük beğenisini kazanıyor.

Telkâriyle yapılmayan ürün yok
Kâğıt Telkari eğitimleri ile ilgili bilgiler veren Yaygın Eğitim Şube Müdürü Halide Yeliz Kama, “Kâğıt Telkâri Sanatı; Ortaçağ Avrupa’sında ortaya çıkmış ve günümüzde de etkisini muhafaza eden sanat dalları arasında yer alıyor. İnce ve uzun renkli kâğıtları sararak elde edilen telkârinin ürün yelpazesi ise oldukça geniş. Kursiyerlerimiz SAMEK’lerde bu alanda tablolar, oyuncaklar, magnetler, anahtarlıklar, tokalar, kemerler, tepsiler, takılar ve daha birçok ürün meydana getiriyorlar. Kurslarımız hanımları rehabilite etmenin ötesinde sanatsal haz kazanmalarına da vesile oluyor” diye konuştu.