Büyükşehir Belediyesi Sinema günleri etkinliğinde konuşan Bosnalı Yönetmen Aida Begic, “Sinema dünyasında kadın yönetmenler az sayıda. Bunun için kadınlar her zaman daha iyi, daha başarılı olmak zorunda” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri, Sinema günleri buluşması ile devam etti. AKM’de gerçekleştirilen programda ilk olarak Bosna’da savaş yıllarını konu alan ‘Çocuklar’ filminin gösterimi yapıldı. Gerçekleşen gösterimin ardından filmin yönetmeni Aida Begic, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Bosna geniş bir coğrafyaya hitap ediyor
Aida Begic, “Bosna’da alanında başarılı, eğitim almış birçok yönetmenimiz var. Ama Bosna’nın sinema sektörü çok hızlı ilerleyemiyor. Maddi imkanlar konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Bosna’da yılda en fazla 3 film çekiliyor. Maddi zorluklar yönetmenlerin film çekmesini sınırlıyor. Bosna sahip olduğu özellikleriyle çok geniş bir coğrafyaya hitap ediyor. İnşallah bu yönde artacak desteklerle sektörümüz daha canlı hale gelecektir” diye konuştu.

Sektörde biz de varız
Sinema alanında kadın yönetmenlerin azlığına da vurgu yapan Begic, “Sinema dünyasında kadın yönetmenler az sayıda. Bunun için kadınlar her zaman daha iyi, daha başarılı olmak zorunda. Cannes Film Festivali’ne 4 film ile katıldım. Çocuklar filmiyle, Pesaro Film Festivali’nde en iyi film ödülünü, Genç Jüri Ödülü ve Uluslararası Af Örgütü ödüllerini aldım.  Kadınların da bu sektörde güçlü bir şekilde yer aldığını göstermiş oldum” ifadelerini kullandı. Programın ardından Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Şube Müdürü Adem Turan, Bosnalı Yönetmen Aida Begic’e teşekkür ederek günün anısına çiçek takdim etti.