2015 yılı faaliyet raporuna ilişkin açıklamalarda bulunan İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, “2015 yılı içerisinde 3 bin 213 yangına müdahale ettik. Bin 42 kurtarma olayını başarı ile tamamladık. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için gece gündüz mesaimizi sürdürüyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, teşkilatın 2015 yılı faaliyet raporu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İtfaiye Teşkilatı’nın 7/24 Sakaryalıların hizmetinde olduğunun altını çizen Arancı, “2015 yılı içerisinde 3 bin 213 yangına müdahale ettik. Bin 42 kurtarma olayını başarı ile tamamladık. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için gece gündüz mesaimizi sürdürüyoruz” dedi.

Bin 630 Müdahale
Arancı, “Yaz boyunca Karasu sahillerinde cankurtaran hizmeti sunduk. Toplam bin 630 boğulma vakasına anında müdahalelerde bulunduk. Hemşerilerimizin can ve mal güvenliğini en iyi şekilde korumak, olası yangınları ve kazaları en az zararla atlatabilmek için teşkilat olarak çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Son teknoloji ekipmanlarımız ile gün geçtikçe daha da güçleniyoruz” ifadelerini kullandı.

Duyarlılık Oluşturduk
Ayhan Orhan Arancı açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Yıl boyunca eğitim ve tatbikatlar düzenledik. Okullarımızda, kamu kurumlarında uygulamalı eğitimlerde bulunduk. Vatandaşlarımıza duyarlılık kazandırmak amacıyla yazılı ve görsel basını etkin bir şekilde kullandık. İnşallah yeni yılda da etkin bir şekilde sahada olacağız. Yeni yılda da itfaiye teşkilatı olarak vatandaşlarımızın hizmetindeyiz.”