Büyükşehir İtfaiye Teşkilatı 2015 yılını değerlendirdi. Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz, “Afet yönetim altyapımızı Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun talimatları doğrultusunda her geçen gün geliştiriyoruz. 16 ilçemizin tamamını yeni itfaiye birimleri ile buluşturmak için gerekli çalışmalarımız da sürüyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 16 ilçe grup amirinin katıldığı toplantıda 2015 yılını değerlendirdi. Ormanpark’ta gerçekleştirilen programda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz, İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı ve Müdahale Şube Müdürü Vedat Selamet de yer aldı. Toplantıda Büyükşehir İtfaiye Teşkilatının 2015 yılı masaya yatırılırken; yeni çalışmalara dönük ayrıntılar da ele alındı.

Yeni İtfaiye Birimleri
İtfaiye Teşkilatının vatandaşların can ve mal güvenlikleri için gece gündüz çalışmaya devam ettiğini belirten Poyraz, “Büyükşehir İtfaiyesi Sakarya’nın tamamında vatandaşlarımız için canhıraş bir çalışma ortaya koyuyor. Gerek yöneticilerimiz gerekse de personelimiz herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için azami bir çaba harcıyoruz. Afet yönetim altyapımızı Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun talimatları doğrultusunda her geçen gün geliştiriyoruz. 16 ilçemizin tamamını yeni itfaiye birimleri ile buluşturmak için gerekli çalışmalarımız da sürüyor” diye konuştu.

Disiplin İçerisinde
Programın devamında söz alan İtfaiye Daire Başkanı Arancı, “Hamdolsun geride kalan süre zarfında önemli bir sorunla karşılaşmadık. İnşallah önümüzdeki dönemi de başarılı bir şekilde geçireceğiz. İşimizin ne denli ciddi bir iş olduğunun bilincindeyiz. Bu manada personelimizin eğitsel faaliyetlere katılımı, afetlere her an hazır olmaları bizler için çok önemli. Belirli bir disiplin içerisinde aynı kararlılıkla, kendi öz imkan ve potansiyelimizi de güçlendirerek şehrimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.