Büyükşehir Belediyesi Şubat Kültür Sanat Etkinlikleri ‘İnsan Tasavvurları İnsan Nedir?’ söyleşisi ile devam etti. Türker, “İnsan, ruh ve beden olmak üzere 2’ye ayrılmaktadır. Beden canlılık sahibi, hayat sahibi, hareket edebilen, gördüğümüz eylemleri yapabilendir." derken Üçer, “Tüm âlemlerde bulunan teleolojik bir açıklama söz konusudur. İnsan buradadır ve burada oluşan gayelerini yerine getirdiğinde iyi bir insan olmuş olur. İnsan iyi ve kötü arasında gidip gelir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şubat Kültür Sanat Etkinlikleri ‘İnsan Tasavvurları İnsan Nedir?’ isimli söyleşi ile devam etti. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Türker ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Halil Üçer konuşmacı olarak katılırken çok sayıda sanatsever de katılımcıları yalnız bırakmadı.

Mükellef bir varlık
Prof. Dr. Ömer Türker, “İnsan dediğimiz şey Âlemlerin bütününe ilişkin farkındalıklara ulaşma kabiliyetine sahiptir. İnsan bütün hayatı idrak etmekle mükellef bir varlıktır. Sadece bireysel hayatını değil toplumsal hayatını da organize etmekle mükellef bir varlıktır. İnsan, ruh ve beden olmak üzere 2’ye ayrılmaktadır. Beden canlılık sahibi, hayat sahibi, hareket edebilen, gördüğümüz eylemleri yapabilendir. Ama asılı itibari ile bedenin gerisinde olup bunların hepsini yöneten ve ona anlam veren şey ruhtur” dedi.

İyi ve kötü
Dr. Halil İbrahim Üçer, “İnsan nedir? sorusu bizim kendisinden kaçamadığımız bir sorudur. İnsanlık doğumundan itibaren bu nedir sorusunu kendisine ve etrafına sorma çabasında içinde olmuştur. İnsan nedir sorusunu zihnimizde canlandırdığımızda klasik bir cevap hepimizin aklında canlanmaktadır. İnsan bu Dünya’da kendisinden ne beklendiğini sormalıdır. Çevremizde ki her şeyin bir gayesi vardır. O zaman kendi içimizde ki gayelerimizi de düşünüyoruz. Tüm âlemlerde bulunan teleolojik bir açıklama söz konusudur. İnsan buradadır ve burada oluşan gayelerini yerine getirdiğinde iyi bir insan olmuş olur. Ama gerçekleştirmezse kötü insan olur. İnsan iyi ve kötü arasında gidip gelir” sözlerine yer verdi.