Büyükşehir Belediyesi ‘Güçlü Türkiye Güçlü Kadınlar’ başlıklı seminerde konuşan Gazeteci-Yazar Merve Şebnem Oruç, “Unutmayın nerede ne şartlarda olursanız olun Dünya’yı değiştirebilirsiniz. İnanmayı bırakmamanız gerekiyor. Benim yaşadığım şey bir mucizeydi ve herkesin başına hayatta en az bir kere böyle bir an geliyor. Bizim sadece onun farkına varmamız gerekiyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Gelişim Akademisi’nde eğitimler ‘Güçlü Türkiye Güçlü Kadınlar’ konferansı ile devam etti. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Gazeteci- Yazar Merve Şebnem Oruç’un konuşmacı olarak katıldığı programda Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, 15 Temmuz gazisi Sakaryalı kadınlar ve çok sayıda dinleyici yer aldı.

Bir kadın isterse
Gazeteci Yazar Merve Şebnem Oruç, “Sene 2012’de geçirdiğim bir kaza sonrası yatağa bağlı 1,5 sene yaşamak zorunda kaldım. Yatakta geçen o uzun süre içeresinde depresyona girmek kadınlar için en büyük risklerden bir tanesidir. Ama kendimi depresyona bırakmamın bir tanesi yanı başımızda olan olaylardı. Çünkü 2013 Mayıs’ta Gezi Olayları Türkiye’yi kasıp kavurmaya başlamıştı. Suriye’de yaşanan bir olayı anlatan fotoğrafla irkildim ve bir şeyler yazmak istedim. Yazdığım yazı gezi olaylarını Suriye yönüyle ele alan ‘Erdoğan gemileri neden yaktı?’ başlıklı bir yazıydı. Bu yazı milyonlar tarafından okundu ve tartışıldı. Gördüm ki bir kadın yatağa bağlı bile yaşasa dileği ve tevekkül ettiği zaman başaramayacağı hiçbir şey yok” diye konuştu.

Dünyayı değiştirebilirsiniz
Suriye’de yaşanan iç savaşın Türkiye’deki etkisine ve kadınların rolüne değinen yazar Oruç, “Yatağa bağlı yaşarken kendime bir söz vermiştim. Ayağa kalktığım zaman Suriye’ye gideceğim demiştim. Aslında Suriye onların acıları paylaşmamız gereken ve hayatta elimizde olanların kıymetini hiçte bilmediğimizi idrak etmemizi sağlayacak bir yeri temsil ediyor. Bu süreçte yazdığım yazılarla büyük ses getirdim. Belki Türkiye’nin bir anlıkta olsa kaderini değiştirdim. Unutmayın nerede ne şartlarda olursanız olun Dünya’yı değiştirebilirsiniz. Dünya’ya bir katkıda bulunabilirsiniz. Dünyanın gidişatında ufakta olsa bir rolünüz olabilir. İnanmayı bırakmamanız gerekiyor. Benim yaşadığım şey bir mucizeydi ve herkesin başına hayatta en az bir kere böyle bir an geliyor. Bizim sadece onun farkına varmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.