Büyükşehir Şubat Kültür Sanat Etkinlikleri Nokta filminin gösterimi ve söyleşisi ile devam etti. Zaim, “Basit bir şekilde anlatacak olursak nokta her şeyin temelinde vardır. Sanat, felsefe ve düşünsel olan her şeyin içinde nokta bulunur. Filmin içinde bir noktanın konulamamasından dolayı bir dram ve gerilim bulunuyor. Filmin sonuna ismi ile bir nokta koymuş olduk” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Şubat Kültür Sanat Etkinlikleri Yönetmen Zaim Derviş’in Nokta Filmi’nin gösterimi ve söyleşisi ile devam etti. AKM’de gerçekleştirilen programın moderatörlüğünü Enver Gülşen yaptı. Film Gösterimi ve Söyleşi programına çok sayıda sanatsever katıldı.

En uygun nokta
Yönetmen Derviş Zaim, “Aslında nokta filmi ile alakalı çok uzun bir şekilde konuşmak gerekiyor ama biz basit bir şekilde anlatacak olursak nokta her şeyin temelinde vardır. Hat sanatının temelinde de nokta var. Felsefi ve düşünsel şeylerin içinde de noktanın tartışıldığı birçok konu bulunmaktadır. Filmin adı için bir sürü şey düşünürken adının nokta olması en uygun oldu. Filmin içinde bir noktanın konulamamasından dolayı bir dram ve gerilim bulunmakta. Filmi çekerken konuların nasıl bağlanması gerektiği hakkında hazırlık yapmamız gerekiyordu. Film 11 uzun plandan oluşmaktaydı ve biz bu planları birbiri ile bağlayarak tek plan halinde seyircilere sunduk. Filmin sonuna ismi ile bir nokta koymuş olduk” sözlerine yer verdi.

Zaman sizin elinizde
Açıklamalarına devam eden Zaim, “Hayatın ritmini, günlük hayatta yaşadığımız ritmin, dramanın veya başka bir şeyin tek plan dediğimiz noktada birleşmesiyle birlikte bunların hepsini seyirciye daha net ve canlı bir şekilde vermiş olacağız. Sanki her şey olağan ve akıp gidiyormuş gibi bir izlenim bizlere sunuyor. Mekânın aynı olduğu, etrafta hiçbir şeyin olmadığı bir yerde bunu çektiğiniz zaman sanki zamanın akmadığını veya böyle bir ideolojiyi ister istemez elde etmiş olacaksınız” ifadelerini kullandı.