Mart Kültür Sanat Etkinlikleri M. Lütfi Arslan’ın ‘Uyanın Rüya Vaktidir’ kitabının söyleşi ve imza günü ile devam etti. Lütfi Arslan, “Hayatımızın tamamı belki de rüya olabilir. Biz uyuduğumuzda rüya görüyor olabiliriz. Peki, uyandığımızda rüya görüyorsak bunu kim bilebilir?” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mart Kültür Sanat Etkinlikleri Doç. Dr. M. Lütfi Arslan’ın ‘Uyanın Rüya Vaktidir’ kitabının söyleşisi ve imza günü ile devam etti. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa çok sayıda sanatsever katıldı.

Rüyalara Terfi
Doç. Dr. Lütfi Arslan, “Uyuduğumuzu düşünüyoruz, hem bireysel olarak hem de toplum olarak bulunduğumuz yeri düşündüğümüzde üzerimizde ölü toprak var. Rüya görmezsek kâbus göreceğimizi düşünüyorum, bu yüzden rüyanın önemini vurguluyorum. Bir gaflet halimiz mevcut, ama bu gafleti üzerimizden atamayacağız diye bir durum yok. Hayatımızın tamamı belki rüya olabilir. Biz uyuduğumuzda rüya görüyor olabiliriz. Peki, uyandığımızda rüya görüyorsak bunu kim bilebilir? Rüya gibi ifadesini çok kullanırız. Bence bu rüyalardan rüyalara terfi ettiğimizin göstergesi olabilir. Nereye dönersek kapı oradan açılır. Önemli olan niyettir” diye belirtti.

Yazarınızı Kendiniz Seçin
Konuşmalarına devam eden Lütfi Arslan, “Nitelikli okumak bizi kaliteli bir noktaya götürür. Yaşamsal ihtiyaçlarımızı gerçekleştirmemiz gibi zihnimizide bilgilerle doldurmalıyız. Kimi yazarlar hikayesini yaşamazlar, kimileri yazarlarsa hikayesini yaşarlar ama yazamazlar. Bu kitapla birlikte hepimiz bir rüya göreceğiz ve birlikte rüyadan uyanacağız” ifadelerine yer verdi.