Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, Özel Halk Otobüsü esnaflarına ücretsiz seyahat karşılığı yapılan aylık gelir desteği ödemelerinin devam ettiğini açıkladı. Pistil, “Eylül ve Ekim aylarına ait 533 bin liralık destek esnafımızın hesaplarına ulaştı. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, Özel Halk Otobüsü esnaflarına ücretsiz seyahat karşılığı yapılan aylık gelir desteği ödemelerinin devam ettiğini açıkladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Pistil, “Özel Halk Otobüsü esnafımıza ücretsiz seyahat karşılığı yapılan aylık gelir desteği ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda Eylül ve Ekim aylarına ait 533 bin liralık destek esnaflarımızın hesaplarına ulaştı. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Ödemeler devam ediyor
Özel Halk Otobüsü esnafına ücretsiz seyahat karşılığı yapılan destekleme ödemelerinin devam ettiğini belirten Pistil, “Son olarak 2016 yılı Eylül ve Ekim aylarına ait 533 bin TL’lik destek esnafımızın hesaplarına ulaştı. Bilindiği üzere ödemeler 2015 Nisan ayında başlatılmıştı. Bugüne kadar ise esnaflarımıza toplam 5 milyon 737 bin TL ödeme yapıldı” şeklinde konuştu.

Çalışma ruhsatı şart
Pistil, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca düzenlenen mevzuat çerçevesinde 65 yaş üstü engelli, şehit yakınları ve gazilere ücretsiz seyahat hakkı tanınıyor. Buna karşılık olarak çalışma ruhsatı bulunan Özel Halk Otobüsü işletmecilerine aylık 750 TL destek ödemesi yapılıyor. Bilindiği üzere çalışma ruhsatı olmayan esnaflarımız ise mevzuat gereği bu haktan faydalanamamaktadır. Esnaflarımızdan hak kaybına uğramamaları için çalışma ruhsatı almaları konusunda hassasiyet bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Hassasiyet çağrısı
Fatih Pistil, “Esnaflarımızdan da kanun ile verilen ücretsiz seyahat hakkını kullanan vatandaşlara karşı da hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Bu hakkın kullandırılmaması halinde mevzuatın gerektirdiği şekilde işlem yapmak durumundayız. Bu hakkı kullanan vatandaşlarımızın da esnafımızın durumunu göz önüne almaların temenni ediyoruz” diye konuştu.