Geyve’de meydan çalışmalarının başladığını duyuran Başkan Ekrem Yüce, yeşil alanları, mimari ve estetik yapısı, kültürel izleri ile Geyve Meydanı’nın ilçeye çok yakışacağını söyledi. Yüce, merkezde bulunan caminin çevresi ile meydana çıkan Paşa ve Namık Kemal sokaklarını da proje kapsamında yenileyeceklerini belirtti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Geyve Meydan projesinde çalışmaların başladığını açıkladı. İlçenin yeni yaşam alanı olacak projenin hayırlı olmasını temenni eden Yüce, şiirlere konu olan Geyve’nin tarihi kimliğine uyan, yeşili önceleyen bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. Başkan Yüce devam eden çalışmalar tamamlandıktan sonra Geyve’nin modern bir görünüme kavuşacağını ifade etti.

İlçemizin kültürünü yansıtacak
Meydanları şehirlerin fotoğraflarını yansıtan yerler olarak tanımlayan Başkan Ekrem Yüce, “İlçemizin kültürel izlerini yansıtacak, yeşil alanlarıyla vatandaşlarımıza nefes aldıracak meydan projemiz için çalışmalara başladık. Öncelikle hayırlı olmasını temenni ediyorum. Mimari ve estetik yapısı, şehir mobilyaları, yeşil alanları ile özel bir projeyi inşallah hızla tamamlayacağız. Aynı zamanda ilçemizin merkezinde bulunan caminin çevresini de yenileyeceğiz” dedi.

Geyve bölgenin gözde ilçesi haline gelecek
Geyve’nin mahallelerinin sıcak asfalt ve beton yol çalışmalarıyla yeni yüzüne kavuşacağının müjdesini veren Başkan Yüce, “Devam eden çalışmalarla ilgili vatandaşlarımızla bir araya gelerek değerli görüşlerini dinledik. Hizmetlerimizden dolayı memnun olan vatandaşlarımızı görmek, onların dualarını almak bizlere mutluluk veriyor. Ayrıca Geyve’nin asfalt ihtiyacı olan diğer mahalleleriyle ilgili muhtarlarımızla istişare ederek gerekli bilgileri kendilerine verdik. Sahada gerçekleşen tüm çalışmaları bizzat yakından takip ederek vatandaşlarımızın fikirlerini almaya özen gösteriyoruz. Yeni başlatılacak ve yapımı devam eden altyapı ve üstyapı çalışmalarımız sayesinde Geyve bölgenin gözde ilçesi haline gelecek” ifadelerini kullandı.

Çalışmalar başladı
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ise çalışmanın detayları paylaşıldı: “Kazı çalışmaları devam ediyor. Paşa Sokak’ta asfalt söküm işlemleri tamamlandı.  SASKİ ve diğer altyapı kuruluşları da işlemlerini tamamladıktan sonra sokak yeni yüzüne kavuşacak. İlçe merkezinde bulunan caminin de çevre düzenlemelerine başladık. Geyve Meydan projesi ilçemize hayırlı olsun.”