Büyükşehir Genç Atölye’de 6 haftalık eğitimler sona erdi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, bu yaz döneminde eğitimleri 270 öğrenciyle tamamladıklarını belirtti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Genç Atölye’de dersler sona erdi. Genç Atölye; Edebiyat, Tarih, Gezgin, Gençlik ve Gelecek, Geleneksel Sanatlar, Kritik ve Analitik Düşünce konulu dersleriyle 6 hafta boyunca 270 öğrenciye eğitimler sundu. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Genç Atölye’de öğrenciler ile birlikte faydalı bir yaz tatili geçirdiklerini kaydetti.

6 Haftalık Eğitim Süreci
İbrahim Aktürk, “Genç Atölye derslerimiz bu hafta gerçekleştirilen son derslerle tamamlandı. 6 haftalık eğitimlerimiz boyunca çok kıymetli hocalarımız bizlerle birlikte oldu. Hepsine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bu yaz ilk defa gerçekleştirdiğimiz Genç Atölye hem kamuoyunda hem de ailelerimizin nezdinde büyük beğeni topladı. Öğrenci kardeşlerimiz bu eğitimlerde hoşça vakitler geçirdi. Şimdi yeni eğitim öğretim dönemi başlıyor. Tüm öğrenci kardeşlerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Tarih Çalıştayı Yaptılar
Atölyeler ile ilgili bilgilerde veren Aktürk, “Edebiyat Atölyesi’nde, öğrencilerimiz Sait Faik’in edebiyata bıraktığı izleri takip ederek başladılar. Bu doğrultuda ilk rotaları Burgaz Ada oldu. Edebiyatın derinliklerini daha iyi anlayıp, hissedebilmeleri için uygulamalı eğitimlerde gerçekleştirildi. Tarih Atölyesi’nde de ilk hafta Orhan Gazi Camii’nin geçmişinden bugününe olan yolculuğunu değerlendirdiler. Sonraki durakları; Bilecik, Eskişehir, İznik, Taraklı ve Göynük oldu. Son hafta ise programın nasıl geçtiğini tarih çalıştayı oluşturarak değerlendirdiler” diye konuştu.

Öğrencilerin Yeni Adresi ‘Genç Atölye’
Aktürk konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; “Gezgin Atölyesi’nde öğrencilerimiz; Taraklı, Doğançay, Kırkpınar, Serdivan Tepesi, Maden Deresi, Acarlar Longozu, Akgöl gibi yerleri gezerek eğlenceli vakit geçirdi. Gençlik ve Gelecek Atölyesi’nde; gençlik bilinci, hayata dair tecrübeler, geleceğin nasıl şekillendirileceği gibi konular ele alındı. Geleneksel Sanatlar Atölyesi’nde; genç bireyler, geleneksel değerlerimizin tarihi ve uygulamaları hakkında bilgilendirildiler. Kritik ve Analitik Düşünce Atölyesi’nde ise; genç zihinleri bilinçlendirmek ve algılarını geliştirmek, muhakeme gücü kazandırmak hedeflendi. İnşallah bundan sonra yaz aylarının adresi Genç Atölye olacak.”