Genç Atölye’de kayıtların tamamlandığını söyleyen Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, 3 Temmuz Pazartesi günü itibariyle derslerin başlayacağını belirtti. Aktürk, “dolu geçecek bu dönemin gençlerimizin tecrübe ve bilgi dağarcığına büyük katkılar sunmasını diliyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan Genç Atölye için 8 Mayıs Pazartesi günü başlayan kayıtlar, 23 Haziran Cuma günü tamamlandı. Genç Atölye’de lise öğrencilerine yönelik olarak teorik ve pratik içerikli derslerin yer alacağını vurgulayan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, öğrencilerin yaz aylarını da boş geçirmeyerek keyif alacakları bir ortamda bilgi ve tecrübe imkanına sahip olacaklarını ifade etti.

10 farklı ders başlığı
Genç Atölye’de derslerin 6 hafta süreceğini belirten Aktürk, “Bu süreç içerisinde gençler, Kitap Tahlili, Genç Edebiyat, Genç Tarih, Genç Gezgin, Geleneksel Sanatlar, Film Okumaları, Genç İstikbal, Genç Liderlik ve Yöneticilik, Fikir ve Proje Geliştirme ile Doğaçlama olmak üzere 10 farklı ders başlığında eğitim görecekler. Geleneksel Sanatlar dersimizin altında ise Ebru, Hat, Kaligrafi, Tezhip, Çini ve Çamur gibi alt branşlar bulunuyor. Hemen hemen her ilgi alanına hitap edecek ders başlıklarımız mevcut. Kayıtlarımızı 23 Haziran Cuma günü tamamladık. Gençlerimiz yoğun bir ilgi gösterdiler. Toplamda 580 asil, 105 yedek kaydımız bulunuyor” diye konuştu.

Kalite odaklı etkinlikler
Şehrin kültür hayatına 7’den 70’e her yaş grubuna yönelik olarak düzenledikleri faaliyetlerle katkıda bulunduklarının altını çizen Aktürk, “Bu katkıyı sunarken niteliği asla göz ardı etmiyoruz. Kaliteli kültür ortamlarında, kaliteli içerikler ve kaliteli katılımcılarla faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Genç Atölye’de de alanında uzman önemli hocalar gençlerimizle buluşacaklar. Derslerimiz 3 Temmuz Pazartesi günü başlayacak. SAMEK Eğitim ve Gençlik Merkezi, Ofis Sanat Merkezi, Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi derslerimize ev sahipliği yapacak. Ayrıca belirli dersler kapsamında çevre illere geziler düzenlenecek. Dolu dolu geçecek bu dönemin gençlerimizin tecrübe ve bilgi dağarcığına büyük katkılar sunmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.