Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Çamur Şekillendirme eğitmeni Mehmet Hüseyin Karaca “Çamur kişinin dilerse hobisi dilerse de işi olabilir” dedi. Kursiyer Rümeysa Rana Şen ise, Geleneksel Sanatlar’da yeteneklerini keşfedebilme imkanı bulduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sakarya’nın sanat geleceğine yeni bir katkı sunan Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde yeni dönem eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor. 14 farklı branşın yer aldığı merkezde eğitimler usta eğitmenler tarafından gerçekleştiriliyor. Çamur Şekillendirme branşı hakkında bilgiler paylaşan Eğitmen Mehmet Hüseyin Karaca, Büyükşehir Belediyesi’ne sağladığı imkanlardan dolayı teşkkür etti.

Farklı form ve tarzlar
Mehmet Hüseyin Karaca, “Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde kursiyerlerimle bir araya gelmek için her hafta çamurun memleketi Kütahya’dan derslere geliyorum. Burada kursiyerlerimize ilk önce çamuru merkezde tutmayı öğretiyoruz. Çamuru merkezde tutmayı başardıktan sonra gerisi kolay olur. Çamur kişinin dilerse hobisi dilerse de işi olabilir. Örneğin; kursiyerlerimiz eğitimden sonra kendilerini geliştirip farklı formda ve tarzda ürünler yapıp turistik yerlerde iş yerleri açabilirler. Ya da yalnızca kendileri için üretimde bulunabilirler. Bizleri bir araya getirerek sanat için sağlamış oduğu çeşitli imkanlardan dolayı Büyükşehir Belediyemize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Sıcak bir ortam
Kursiyer Rümeysa Rana Şen ise; “İhtisas Merkezi’nde almış olduğum eğitimden çok memnunum. Çamur sanatına iki yıl önce bu merkezde başladım. Günün stresini ve yorgunluğunu kursta üretim yaparak atabiliyorum. Çok sıcak bir ortamda ve binada derslerimizi gerçekleştiriyoruz. Burası benim hayatıma çok büyük rahatlık ve huzur getirdi. Geleneksel Sanatlarda yeteneklerimi keşfedebilme imkanı bulduğum için çok mutluyum” dedi.