Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nin resmi açılışı 22 Mart Salı günü gerçekleştirilecek. Başkan Toçoğlu, “Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi yeni sanatçılar ve birbirinden değerli sanat eserlerinin ortaya çıkmasında kendine has önemli bir rol üstlenecektir. Merkezimizin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin sanat hayatına renk getiren yeni bir merkezi daha Sakaryalıların kullanımına sundu. Şehrin ilk sanat galerisi olan Sakarya Sanat Galerisi bünyesinde ‘Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’ inşa edildi. Türkiye’de ilk kez atölye ve müze birlikteliği ile ilgililerine kapılarını aralayan merkezin resmi açılış töreni 22 Mart Salı günü gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, saat 16.00’da başlayacak programa tüm kültür sanat dostlarını davet etti.

İhtisas Merkezi Hayırlı Olsun
Başkan Toçoğlu açıklamalarında şunları söyledi; “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak geleneksel sanatlar alanında farkındalık oluşturan yeni bir projeyi daha hayata geçirdik. Şehre kazandırdığımız ve Sakarya adına ilk olma özelliği taşıyan Sakarya Sanat Galerisi bünyesinde Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi kuruldu. Kısa süre önce merkezimizde devam eden çalışmaları incelemiş, kamuoyuna yeni merkezimiz ile ilgili bilgiler vermiştik. 22 Mart Salı günü ise ihtisas merkezimizin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Sakarya Sanat Galerisi’nde saat 16.00’da başlayacak programa tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.”

Ustaların Eserleri Bu Merkezde
“Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi hem atölye hem de müze birlikteliğine sahip olması vesilesiyle Türkiye’de bir ilk olarak dikkat çekiyor. Merkezimizde teorik ve pratik eğitimler kursiyerlerimizle buluşuyor. Hat, Tezhip, Ebru, Minyatür, Katı’, Cilt, Çini, Sedefkârlık, Çamur Şekillendirme, Tasarım Yöntemleri, Medeniyetin İzleri, Estetik ve Sanat Felsefesi başlıklarında eğitimlerimiz söz konusu. Ayrıca bir diğer önemli konu ise, alanında usta isimlerin sanat ürünlerinin bu merkezde sergilenme imkânı bulacak olmasıdır.”

Özel Bir Yeri Olacak
“Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi Sakaryamızın kültür sanat hayatında kendisine özel bir yer edinecektir. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak kültür sanat alanında devam eden yenilikçi çizgimiz adına da önemli bir projeyi şehre kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyoruz ki bu merkez yeni sanatçılar ve birbirinden değerli sanat eserlerinin ortaya çıkmasında kendine has önemli bir rol üstlenecektir. Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”