Büyükşehir Kültür Sanat Etkinlikleri Türk Edebiyatı Fikir ve Sanat Dergisi ekibinin katıldığı “Edebiyat ve Gelenek” konulu paneli ile devam etti. Türk Edebiyatı Vakfı Müdürü Özcan Ünlü, “Bugün bu dergiyi hazırlayan ekip son ekiptir. Bizden sonra bu görevi devam ettirecek olanlarda siz genç okuyucularımız olacaksınız” derken Bahtiyar Aslan, “Gelenek gelişen döneme ayak uydurup kendini yenileyerek eskileri yeniyle harmanlamaktır”dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Şubat Kültür Sanat Etkinlikleri Fikir ve Sanat Dergisi ekibinin kstıldığı “Edebiyat ve Gelenek” konulu paneli ile devam etti. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Türk Edebiyatı Vakfı Müdürü Özcan Ünlü, Genel Yayın Yönetmeni Bahtiyar Aslan, Yazı İşleri Müdürü Erhan Genç ve İbrahim Öztürkçü konuşmacı olarak katıldı.

Son ekip biziz
Ünlü “Türk Edebiyatı Dergisi dediğimiz zaman duruşu ile kendini kabul ettirmiş bir gelenekten bahsediyoruz. Bugün bu dergiyi hazırlayan ekip son ekiptir. Bizden sonra bu görevi devam ettirecek olanlarda siz genç okuyucularımız olacaksınız” derken; Bahtiyar Aslan “Gelenek uzun yıllardır Türkiye’ de bir şeyi değiştirmeden aktarma anlamında algılanıyor. Aslında gelenek ile ilgili yanlış burada başlıyor. Gelenek bir kargo gibi hiç değiştirmeden aktarılması olamaz. Gelenek gelişen döneme ayak uydurup kendini yenileyerek eskileri yeniyle harmanlamaktır” ifadelerinde bulundu.

Gelenek ve yenilik
İbrahim Öztürkçü gelenek ile ilgili olarak “Milletlerin zamanlar ve olaylar üzerindeki ruhunu yansıtması bakımından edebiyatla geleneğin çok yakın teması olmak zorundadır. Geleneği ve tarihi yok sayarak edebiyatı ortaya getiremeyiz. Mesele aslında dünden kopmadan bugünü inşa etmek meselesidir” derken; Erhan Genç “Bizim dergimizde de olduğu gibi benim için de gelenek takip edilmelidir. Biz geleneğimize yenilik katarak devam ettirmeyi başardığımızı düşünüyoruz. Bizden sonra gelecek nesilden beklentimiz her zaman için geleneklere bağlı kalarak yenilikleri takip etmeleridir” dedi.