Erenler ADA AVM önüne kazandırılacak Üst Geçit Projesi’nde çalışmaların devam ettiğini aktaran Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, yeni projeyle birlikte geçişlerin daha kolay ve güvenli olacağını kaydetti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Erenler ADA AVM bölgesine kazandırılacak Üstgeçit Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, üstgeçitin ilk kulesinin tamamlandığını ikinci kulenin üst yapısının inşaatı için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Güvenli ve kolay geçişler
Pistil konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Erenler ADA AVM bölgesi bilindiği üzere okulların ve resmi kurumların yoğun olduğu bir bölge. Bunun yanı sıra önemli bir ticaret alanı. Hayata geçireceğimiz üst geçit projesi ile bölgedeki yaya geçişlerini daha güvenli ve rahat hale getireceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Kuleler tamamlanmak üzere. Çelik imalatı büyük ölçüde tamamlandı. Boyanarak montaja geçilecek. Projemiz kapsamında 8 kişilik bir asansör de bulunuyor. Kulelerin uç noktalarının yerden yüksekliği 13 metrenin üzerinde. İki kule arası açıklık ise 40 metre civarında. Tek açıklıkta bu kadar uzunlukta bir üst geçit çoğu yerde bulunmuyor. Özel bir projeyi şehrimize kazandırıyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.