Büyükşehir Belediyesi Adapazarı SGM Robotik Kulübü öğrencileri FLL JR fuar etkinliğine katılarak “Yepyeni Bir Tasarım Yapan Mucitler Ödülüne” layık görüldüler. Kıroğlu, “Çocuk Kulüplerimizde yürüttüğümüz çalışmalarımızın amacı çocuklarımızı yarınlara hazırlayabilmek. Bu kapsamda yaptığımız çalışmaların sonuçlarını bu şekilde görmek de bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Fuara katılan öğrencilerimizi, ailelerini ve eğitmenlerimizi başarılarından dolayı kutluyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi Robotik Kulübü öğrencileri yeni bir başarıya daha imza attı. Öğrencilerin katıldığı First Lego League Junior (FLL JR) fuar etkinliğinde anlamlı bir ödülle döndüler. Bilim Kahramanları Derneği tarafından ilkokul çağındaki öğrencileri bilime yönlendirmek, bilimsel düşünme becerilerini geliştirebilmek amacıyla her yıl düzenledikleri FLL JR fuar etkinliğinin bu yılki teması “Ay’da Yaşam” oldu. Minik öğrenciler Ay ortamında nasıl yaşanılabilir ve gerekli kaynaklarını nasıl oluşturabilirler üzerinde düşünerek çözüm ürettiler. Yarışma da yapılan sunum çerçevesinde “Yepyeni Bir Tasarım Yapan Mucitler Ödülüne” layık görüldüler.

Yarınlara hazırlamak
Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu fuar sonrası yaptığı açıklamada “Çocuk Kulüplerimizde yürüttüğümüz çalışmalarımızın amacı çocuklarımızı yarınlara hazırlayabilmek. Bu kapsamda yaptığımız çalışmaların sonuçlarını bu şekilde görmek de bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Fuara katılan öğrencilerimizi, ailelerini ve eğitmenlerimizi başarılarından dolayı kutluyorum. İnşallah daha nice böyle güzel etkinliklere katılarak çocuklarımızın başarılarını sergilemeye devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.