SESOB’a bağlı Berberler ile Bakkallar ve Bayiler esnaf odalarının genel kurul toplantılarına katılan Başkan Yüce, “Esnaf ve sanatkârlarımız içerisinden geçtiğimiz zor zamanlarda sorumluluk bilinciyle hareket etmiş, titiz bir şekilde salgın tedbirlerini uygulamıştır. Bu süreçte Büyükşehir Belediyesi olarak 15 milyon TL’yi aşan destekle esnaflarımızın yanında olduk. İnşallah imkânlarımız ölçüsünde esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne bağlı odaların genel kurul toplantılarına katıldı. Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Sakarya Bakkallar ve Bayiler Odası olağan genel kurullarına katılan Başkan Ekrem Yüce, birlik ve beraberlik vurgusunda bulunarak, esnaflara desteklerinin devam edeceğini dile getirdi.

Berberlik mesleği bir sanattır
İlk olarak Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası olağan genel kurulunda konuşan Başkan Ekrem Yüce, berberlik mesleğinin bir sanat olduğunu ifade ederek, “İnsana dokunan, güzelleştiren, toplum nezdinde bir görünüm kazandıran sanatkârlar berberlerdir. İnsanlara en güzel hizmetlerden birini icra ediyorsunuz. Pandemi münasebetiyle en çok etkilenen esnaf gruplarından biri de berberlerimiz olmuştur. Her zaman sizlerin yanındayız, inşallah önümüzdeki süreçte de desteklerimizle yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Esnafımızın yanındayız
Başkan Yüce, daha sonra Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası olağan genel kuruluna katıldı. Yüce, burada yaptığı konuşmada, “Anadolu’da yüzlerce yıl boyunca esnaf geleneği varlığını sürdürmüş; zora düşen, darda kalan esnafımız her daim destek bulabilmiş ve işine devam etmiştir. Malumunuz tüm dünya Kovid-19 salgınıyla mücadele ediyor. Salgın sebebiyle hepimiz çeşitli fedakârlıklarda bulunmak zorunda kaldık. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak her daim esnafımızın yanındayız.”

15 milyonu aşkın destek sağladık
Pandemi sürecinde de hazırladıkları destek paketleriyle esnafların yanında olduklarını belirten Başkan Ekrem Yüce, “Ulaşım esnafımıza 1.000’er lira mazot desteği, 6.000 esnafımızın 1.000’er lira tutarında su faturasını ödedik. İlan ve reklam vergileri ile yıllık çevre temizliği vergilerinin faaliyette bulunulmayan dönemleri almadık. Belediyemiz kiracısı olan işletmelerin bu dönemdeki kira bedellerini almadık. Esnaflarımıza 40 ton çay hibesi desteğinde bulunduk. Bu süreçte de 15 milyon lirayı aşkın bir tutarda esnafımıza desteklerimiz olmuştu” dedi.

Bakkal esnafı mahallelerin kültürüdür
Esnafların ülkenin temelini oluşturan önemli bir topluluk olduğunu ifade ederek sözlerini sonlandıran Başkan Yüce, “Bakkal esnaflarımız da mahallelerin kültürüdür. Mahallelerinde güler yüzün temsilcileri bakkal esnaflarımıza olağan genel kurullarının hayırlı olmasını temenni ediyor, Ahmet Akdardağan ve yönetimini kutluyorum” diye konuştu.