Kimse evine kapanmasın

Çok farklı bir heyecan yaşadıklarını belirten ortopedik engelli Hatice Gülle, bir engeli daha aştıklarını belirtti. Hatice Gülle, “Geçen sene Büyükşehir Belediyemiz Sapanca Gölü’ne dalış etkinliği düzenlemiş ve engelli arkadaşlarımla birlikte Sapanca Gölü’nün derinliklerine dalmıştık. Belediyemiz bu sene de farklı bir etkinliğe imza attı ve bizi paintball oyunu oynamaya getirdi. Burada çok güzel dakikalar geçirdik ve çok farklı bir heyecan yaşadık. Kendi adıma söylemem gerekirse çok mutlu oldum. Belediyemizin Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyorum. Böyle bir heyecanı bütün engelli arkadaşlarımın da yaşamasını isterim. Buradan engelli olan herkese sesleniyorum. Kendilerini lütfen eve hapsetmesinler. Her şeyi yapabilir her şeyi başarabilirler” dedi.

Çok farklı bir heyecandı
Epilepsi hastası olan Fikret Karayemiş ise böyle bir organizasyona katıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Fikret Karayemiş, “Çok güzel bir programdı. Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Ortopedik engelli Bedriye Evrensen ise böyle etkinliklerin devam etmesi gerektiğini söyledi. Engellilerle birlikte paintball heyecanını yaşayan Sezginler Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi öğrencisi Tuğçenur Yılmaz ise “Benim için çok güzel bir deneyimdi. Ayrıca engelli olan büyüklerimle böyle bir oyunu oynamak bana çok keyif verdi. Engelliler, burada, her şeyi yapabileceklerini herkese gösterdiler” dedi.

Canlı müzik eşliğinde eğlendiler
Engelliler Haftası nedeniyle böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda farklı bir program yapalım diye düşündük ve gelen talepler doğrultusunda bu programı organize ettik. Paintball oyununda ben de engellilerimizle birlikte oldum. Gerçekten çok eğlendik, çok güzel dakikalar geçirdik. Engellilerimiz bütün engellerin aşılabileceğini bize burada bir kez daha gösterdiler” diye konuştu. Paintball oyunu boyunca palyoçalar da engellilerle birlikte oldu. Paintball oyunu sonrasında, bütün engelliler, canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.