26 Mayıs Çarşamba günü Karaman’da 55 bin metrekare alanda hayata geçirilecek GES projesinin kurulumu için ihaleye çıkılıyor. Başkan Yüce, “Kamuda elektrik bağımlılığını en aza düşürmeyi, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla tasarruf sağlamayı, ülkenin milli enerji politikalarına katkı sunmayı hedefliyoruz. 30 milyonluk yatırımla yıllık 8,15 GWH elektrik enerjisi üreteceğiz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaman Atıksu Arıtma Tesisinin yanında bulunan 55 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek GES projesi yapım ihalesine çıkıyor. Daha önce gerçekleştirilen törenle çalışmalar başlatılmış, 55 bin metrekarelik alan kuruluma hazır hale getirilmişti.  SASKİ marifetiyle bölgeye kazandırılacak proje ile Büyükşehir Belediyesi, kamuda elektrik bağımlılığını en aza düşürmeyi, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla tasarruf sağlamayı, ülkenin milli enerji politikalarına katkı sunmayı hedefliyor. Başkan Ekrem Yüce, enerji üretimine yeni bir alternatif daha getirdiklerini ifade ederek, 30 milyonluk yatırımla güneşten enerji üreteceklerini söyledi.

İhale 26 Mayıs Çarşamba
Başkan Ekrem Yüce, yenilenebilir enerji kaynaklarına olan yönelişin her geçen gün arttığını ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesi olarak doğanın bize sunduğu imkânları en iyi şekilde değerlendirmek için harekete geçtik. Kısa süre önce çalışmalarını başlattığımız Güneş Enerjisi Santrallerinin kurulumu için 26 Mayıs Çarşamba günü ihaleye çıkıyoruz. 55 bin metrekarelik alanda yıllık 8,15 GWH elektrik enerjisi üreteceğiz. Yıllık 4 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip olacak GES projesi ile Su ve Kanalizasyon İdaremiz bünyesinde faaliyet gösteren tesislerin elektriğini karşılayacağız. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Enerji üretimi ile tasarruf hamlesi
İhalenin ardından yüklenici firmaya yer tesliminin yapılacağını ve kurulum çalışmalarının derhal başlatılacağını dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Ülkemizde yenilenebilir enerji üretimi anlamında çok önemli yatırımlar hayata geçiriliyor. Şehrimiz de gerek iklim koşulları gerekse doğanın sunduğu imkânlarla yüksek bir yenilenebilir enerji potansiyeline sahip. Bu zenginliği değerlendirmek, enerji üretiminde daha dinamik bir süreç oluşturmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak kamuda elektrik bağımlılığını en aza düşürmeyi, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla tasarruf sağlamayı, ülkenin milli enerji politikalarına katkı sunmayı hedefliyoruz.”