Büyükşehir Belediyesi Sapanca SGM’de veli-çocuk etkinlikleri devam ediyor. Şenses, “Anne-kız, baba-oğul hatta dede ile torunu mutfakta bir araya getirerek, keyifli vakit geçirmelerini sağladık. Öğrencilerimiz velileri ile birlikte kek, kurabiye, krep ve pasta yaptılar. Velilerimizin bizlere geri dönüşleri gerçekten çok olumlu hatta interaktif çalışmaların sürekli yapılmasını talep ediyorlar” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi’nde dönemin son veli-çocuk etkinlikleri tamamlandı. Mutfak öğrencisi öğrencileri velileriyle birlikte interaktif çalışma gerçekleştirdiler.

Veli ve öğrenciler bir arada
Mutfak Atölyesi eğitmeni Elif Rengin Şenses, “Anne-kız, baba-oğul hatta dede ile torunu mutfakta bir araya getirerek, keyifli vakit geçirmelerini sağladık. Öğrencilerimiz velileri ile birlikte kek, kurabiye, krep ve pasta yaptılar. Velilerimizin bizlere geri dönüşleri gerçekten çok olumlu hatta interaktif çalışmaların sürekli yapılmasını talep ediyorlar. Velilerimiz, önceden çocuklarının zeytin, peynir, domates gibi gıdaları tüketmediğini, bazı gıdalar ile aralarına mesafe koyduklarını ancak Mutfak Atölyesi sayesinde bu gıdaları artık tüketmeye başladıklarını söylüyorlar. Bu tutum da sağlıklı besin ve temizlik konusunda yaptığımız uyarıların çocuklar tarafından dikkate alındığını bize gösteriyor. Öğrencilerimizin aşçılık mesleğine karşı merak uyandığını fark ettik. Bazı öğrencilerimizin ileri de aşçılık mesleğine yönelmek istemeleri de bizleri çok mutlu ediyor” sözlerine yer verdi.