Havai fişek fabrikasında yaşanan patlamaya ilişkin son durumu TV100 ekranlarında katıldığı canlı yayında değerlendiren Başkan Ekrem Yüce, “Patlamada kaybettiğimiz canlarımızı son yolculuklarına uğurladık. Yine alanda arama tarama faaliyetleri titizlikle sürdürülüyor. Adli ve idari makamlarda gerekli soruşturmayı yürütüyor. Devletimizin tüm imkanları ile yanımızda olduğu patlamanın yaralarını en hızlı şekilde saracağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Hendek’te havai fişek fabrikasında yaşanan patlamaya ilişkin son durumu TV100 ekranlarında katıldığı canlı yayında değerlendirdi. Yaşanan elim olaydan büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Koordineli bir şekilde çalıştık
Olayın yaşandığı andan itibaren Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleriyle teyakkuza geçtiğini belirten Başkan Ekrem Yüce, “Tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte alana intikal ettik. Koordinasyon merkezimizde kriz masası oluşturduk. Bilgi alışverişi ve görev paylaşımlarıyla çok şükür ilk andan itibaren olaylara hâkim olduk. Özellikle burada bir parantezi itfaiye teşkilatımıza açmak istiyorum. Fedakâr ve özveriyle çalışan, yaralılarımızın kurtarılması için canını hiçe sayan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Devlet milletinin yanındaydı
Devletin olayın gerçekleştiği andan itibaren olayın takipçisi olduğunu söyleyen Başkan Yüce, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olaya ilişkin an be an bilgi aldı. İçişleri, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanımız olayın hemen ardından bölgeye intikal etti. Valimiz, İl Başkanımız, Milletvekillerimiz yine vatandaşlarımızın yanındaydı. Daha önce de ifade ettim: Devlet adeta milletinin yanındaydı” diye konuştu.

Kısa sürede kontrol altına alındı
Açıklamalarına devam eden Başkan Ekrem Yüce, “Yangın çok geniş bir alanda meydana geldi. Patlamalar aralıksız devam etti. Bir yandan söndürme çalışmaları devam ederken ulaşılan yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Yangın 4 saat gibi kısa bir sürede kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına geçildi. Özellikle patlama ve yanma tehlikesi arz eden bölgeler hummalı bir soğutma çalışmasına tabi tutuldu. Soğutma ve kontrol çalışmaları yangın gecesi ve ertesi gün de devam etti. Kayıp vatandaşlarımızın bulunması hususundaki çalışmalara itfaiye arama kurtarma timlerimiz ve K9 köpeklerimiz destek oldu. Yangın sonrası patlamamış maddelerin alandan tahliyesi sırasında aralıksız soğutma destekleri verildi.”