Büyükşehir Belediyesi ile SAKDER arasında sosyal yardım çalışmaları için protokol imzalandı. Başkan Yüce, Sakarya’da dayanışma ve paylaşmayı artıracak proje ve çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, katkı sağlayan herkese teşekkür etti, protokolün hayırlı olmasını diledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Sakarya Kardeşlik Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği arasında sosyal yardım çalışmaları için iş birliği protokolü imzalandı. Büyükşehir meclisinde alınan karar çerçevesinde AKOM’da imzaların atıldığı programda Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra Başkan Danışmanı Mustafa Ak, Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel, SAKDER Başkanı Sinan Çileli, dernek yöneticileri, Büyükşehir bürokratları ve davetliler yer aldı.  SAKDER Başkanı Sinan Çileli yapılan tüm çalışmalarda Başkan Ekrem Yüce’nin büyük desteğini gördüklerini belirterek, protokolün hayırlı olmasını temenni etti.

Dayanışma ve yardımlaşma kültürü
Sözlerine Yunus Emre’nin “Bölüşerek tok oluruz, bölünerek yok oluruz” ifadeleriyle başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Bu dizeler bizim kardeşlik ve dayanışma kültürümüzün temel bir özetidir. Ahilik kültürü, imece kültürü, cemiyet kültürü, cenaze ve düğün dayanışması, askerlik kültürü, komşuluk kültürü. Tüm bunlar bizi, dünyanın geri kalanından keskin çizgilerle ayıran özelliklerimiz. Olayları bu bakış açısıyla değerlendirdiğimizde bizim tarihimizin ve geleneğimizin aslında bu tip yardımlaşma ve dayanışma örneklerinin tarihi olduğunu görürüz. Hamdolsun bu geleneğimizi hem bireysel hayatımızda hem de kamusal alanda göstermeye devam ediyoruz” dedi.

Sosyal Sevgi Mağazası ve Sosyal Sevgi Market
Yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma kültürü ile Türkiye’de örnek olacak çalışma ve projeler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Yüce, “Sakarya’mızda ihtiyaç sahibi kimse kalmasın diyerek dezavantajlı hemşerilerimizin giyim ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Sosyal Sevgi Mağazası Projesini hayata geçirdik. Hemşerilerimiz mağazamızdan giyim ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Yine sosyal belediyecilik anlayışımızla şehrimizde toplumsal dayanışma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla Sosyal Sevgi Mağaza’mızın hemen yanında ihtiyaç sahiplerine yönelik gıda ürünlerinin yer aldığı Sosyal Sevgi Marketi açtık ve hemşerilerimizin hizmetine sunduk.

Aşevi ile 1000’e yakın vatandaşımıza ulaşıyoruz
Sakarya’da dayanışma ve paylaşma kültürünü artıracaklarını söyleyen Başkan Yüce, “Gönül belediyeciliği şiarıyla çıktığımız davamızda bu senenin başında da Aşevimizi hizmete açarak sıcak aş faaliyetlerimizi belediyemiz çatısı altında topladık. Buradan her gün 1000’e yakın vatandaşımıza Hijyenik şartlarda hazırlanan 3 çeşit sıcak yemeği ekiplerimiz vasıtasıyla hemşerilerimize ulaştırıyoruz. Hz. Peygamberimizin; ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’   hadisi sorumluluklarımızı artırıyor. İnşallah Sakarya’da dayanışma ve paylaşma kültürünü yaygınlaştıracak, iyilik ve güzelliklerle vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Katkı ve destek teşekkürü
SAKDER marifetiyle hayırseverlerin katkılarını güvenle ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirten Başkan Yüce, “Bu minvalde sizlerin huzurunda Sakarya Kardeşlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile imzaladığımız protokol sayesinde hemşerilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Gerek aşevimize gerek sosyal sevgi mağazamıza gerek sosyal marketimize yapılacak her türlü katkı ve desteklerinden dolayı Sakarya Kardeşlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine teşekkür ediyorum. Protokolün hayırlı olmasını ve bereket getirmesini temenni ediyorum” diye sözlerini noktaladı.