‘Dikkat Eksikliği’ konulu konferansta konuşan Aile Danışmanı Semiha Özgür Sezer, “Dikkat eksikliği olan çocuklar sınavlarda bildikleri halde çok hata yaparlar. Yazıları genellikle bozuktur. Öğrendikleri bilgileri çabuk unuturlar. Dikkat dağınıklığı olduğunu düşündüğümüz öğrencilerin çoğundaki asıl sorun, beyinlerini gereksiz meşgale ile doldurmalarıdır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ailelere yönelik eğitim seminerleri devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda ‘Dikkat Eksikliği’ konusu ele alındı. Ada Bilim Koleji öğrenci ve velileri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı konferansta konuşmacı Aile Danışmanı Semiha Özgür Sezer, dikkat eksikliği problemini tanımladı; bu problemle mücadele etmenin yöntemlerini anlattı.

Beynin Orkestra Şefi
Aile Danışmanı Semiha Özgür Sezer, “Dikkat; beynin orkestra şefi, idari merkezi ve öğrenmeyi kontrol eden zihinsel düzenleyici merkezidir. Dikkat eksikliğinde, kalıtım, doğum zorluğu, anne sütü almama, ateşli havale, kafa darbesi, duygusal travmalar, yetiştirilme tarzı ve çevresel faktörlerin önemli yeri vardır” ifadelerini kullandı.

Dikkat Eksikliği Yavaşlatır
Dikkat eksikliğinin belirtilerinden bahseden Aile Danışmanı Sezer, “Dikkat eksikliği olan çocuklar akranlarına oranla daha yavaş hareket ederler. Özellikle zihinsel aktivite gerektiren yazı yazma, soru çözme ve kitap okuma gibi konularda çok öne çıkar bu durum. Sınavlarda bildikleri halde çok hata yaparlar. Yazıları genellikle bozuktur. Öğrendikleri bilgileri çabuk unuturlar. Dikkat dağınıklığı olduğunu düşündüğümüz öğrencilerin çoğundaki asıl sorun, beyinlerini gereksiz meşgale ile doldurmalarıdır. Beyni temiz ve zihni aktif tutmak verimli çalışmayı arttırır” diye konuştu.