Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı denetim ekipleri tarafından şehir genelinde sürdürülen rutin kontroller aralıksız bir şekilde devam ediyor. Karamehmetoğlu, “2018 yılı içerisinde toplamda bin 800 denetim yapılmış olup mevzuat çerçevesinde toplam 137 adet cezai işlem uygulanmıştır. 9 adet kamera sistemi kurulumu gerçekleştirerek çevreyi kirletenleri sürekli olarak gözlemliyoruz” diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı denetim ekipleri tarafından şehir genelinde sürdürülen rutin kontroller devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, yapılan denetimlerde, yabancı cisimler ile şehrin doğal güzelliklerine zarar verenlere müdahalenin anında gerçekleştirildiği bildirildi.

Kaçak döküm ile mücadele
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “Kurum olarak 16 ilçede kaçak dökümlerle mücadele ediyoruz. İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı gereğince, il dışından hafriyat toprağı ve inşaat atığının getirilmesi yasak olan ilimizde, şehrin giriş noktalarında ve tüm ilçelerde denetimlere ekiplerimizce gerekli ağırlık verilmektedir. 2018 yılı içerisinde toplamda bin 800 denetim gerçekleştirdik. Kabahatler kanunu ve çevre kanunu kapsamında, toplam 137 adet cezai işlem uyguladık. Kaçak dökümlerin ve çevreyi kirletenlerin tespiti amacıyla şehrin farklı noktalarına 9 adet kamera sistemi kurulumu gerçekleştirerek sürekli olarak gözlemliyoruz” dedi.

Tüm ilçelerde hassasiyetle çalışıyoruz
Vatandaşlardan kaçak dökümleri taraflarına bildirmeleri gerektiğine vurgu yapan Karamehmetoğlu, “Daire Başkanlığımıza bağlı olan Çevre Denetim birimlerimiz tüm bölgede rutin denetimler yapmaya ve özellikle şehir dışından getirilen hafriyat atıklarını kaçak yollardan dökmeye çalışanlara karşı mücadeleye her daim devam edecektir. Bu mücadelemizde siz değerli vatandaşlarımızdan da destek bekliyor, kaçak dökümleri ALO 153 Çözüm Masasına ihbar etmelerini istiyoruz. Bu ihbarlar 16 ilçemiz için de geçerlidir. Ekiplerimiz tüm ilçelerde hassasiyet ile çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.