Büyükşehir Belediyesi Yaz Kampı’nda iki grupta eğitimler tamamlandı. Yaklaşık 250 öğrenci İl Ormanı’nda gerçekleşen ücretsiz kamp programında iletişim ve güven eğitimi aldı, bambaşka bir deneyim yaşadı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen Yaz Kampı’nda iki grup eğitimleri tamamlandı. Yaklaşık 250 öğrenci, alanında uzman eğitmenlerden iletişim ve güven eğitimleri aldı. Kamp alanına çadırlarda konaklayan 12-15 yaşlarındaki gençler, belirli program eşliğinde hafta boyunca gerçekleşen eğitimlere katıldı.

Yoğun eğitim temposu
İlk olarak kamp hakkında bilgilendirilen ve çadır kurma ve toplama eğitimi alan gençler ardından yoğun bir tempo ile gerçekleşen eğitimlere katıldı. Gençlere kamp süresi boyunca voleybol, futbol, canlı langırt, tırmanma dağı, el işi çalışmaları, halk oyunları, harita ve pusula yardımı ile yön bulma, iz sürme, yıldız eğitimi, kontrollü ateş yakma, balık tutma, yüzme, tiyatro, çuval yarışları, ip çekme oyunları, masa tenisi, dart, kamp malzemesi bakımı, gece yürüyüşü, bisiklet turu, ilkyardım, trafik, kişisel beceri geliştirme gibi alanlarında alanında uzman öğreticilerden eğitim verildi.

Ateş gecesi
Kamp temposuyla kendilerine olan güvenlerini, bilgi ve becerilerini arttıran gençler, edindikleri yeni arkadaşlarıyla keyifli bir hafta geçirdi. Kampın son gününde gerçekleştirilen Ateş Gecesi’nde ise genç macera severler, aileleri ile bir araya geldi. Kamp süresi boyunca edindikleri bilgi ve becerileri sergileme fırsatı bulan gençler, aileleri ile hasret giderdi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise ilk iki grupta eğitimlerin başarılı bir şekilde sona erdiği, üçüncü ve dördüncü grup eğitimlerinin ise 11 Ağustos Pazartesi günü başlayacağı belirtildi.