Büyükşehir Belediyesi Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir ve temiz bir Sakarya bırakabilmek için sıfır atık uygulamalarını büyük bir hassasiyetle yürüten Büyükşehir Belediyesi, Temel Seviyede Sıfır Atık Belgesi için yönetmelikte yer alan gerekli kriterleri sağladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliği’nce Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kuran Büyükşehir Belediyesi, Temel Seviyede Sıfır Atık Belgesi için yönetmelikte yer alan gerekli kriterleri sağlayarak sıfır atık belgesini aldı. Sakarya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından tescillenen Sıfır Atık Belgesi ile Büyükşehir Belediyesi, çevre hassasiyetini gözler önüne bir kez daha sermiş oldu.

Sürdürülebilir çevre için sıfır atık
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ham madde ve doğal kaynaklarımızın verimli kullanılması, israfın önlenmesi, atık oluşumunun en az seviyeye indirilmesi, oluşan atıkların ise ‘üret-kullan-at’ yaklaşımı ile değil ‘birinin atığı diğerinin ham maddesi’ yaklaşımı ile döngüsel ekonomiye kazandırılması amaçları ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Sıfır Atık Projesi başlatılmıştır. Sürdürülebilir bir çevre ve sürdürülebilir kalkınma için büyük önemi olan bu projenin ülke genelinde uygulanabilirliğinin sağlanabilmesi adına Sıfır Atık Yönetmeliği yürürlüğe girmiştir. Sıfır Atık Yönetmeliği kamu bina ve yerleşkelerinde de sıfır atık yönetim sistemine geçilerek Temel Seviyede Sıfır Atık Belgesi’nin alınması gerektiğini belirtmektedir.”

Veriler Sıfır Atık Bilgi Sistemi’nde güncelleniyor
“Büyükşehir Belediyesi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu kurum ve kuruluşlar için Sıfır Atık Yönetim Sistemi Uygulama Kılavuzu doğrultusunda, kurumumuza ait idari bina başta olmak üzere ek binalarında da atıkların kaynağında ayrı toplanmasına yönelik çalışmalar yürütmekteyiz. Yürütülen bu çalışmalara ait veriler, Bakanlığın sağlamış olduğu Sıfır Atık Bilgi Sistemi’nde düzenli olarak güncellenmektedir.”

Büyükşehir’e Sıfır Atık Belgesi
“Gelecek nesillere daha gelişmiş ve temiz bir Sakarya bırakabilmek için sıfır atık uygulamalarını büyük bir hassasiyetle yürüten Büyükşehir Belediyemiz, Temel Seviyede Sıfır Atık Belgesi için yönetmelikte yer alan gerekli kriterleri sağlayarak sıfır atık belgesini kurumumuz binalarına kazandırmıştır. Artan nüfus ve gelişen refah düzeyi ile paralel bir şekilde artış gösteren atıklarımızın oluşumunu azaltmaya yönelik hedeflerimiz öncelikli olsa da, oluşan atıklarımızın yönetiminin ideal bir biçimde sağlanması için çalışmalarımızı sürdürerek, yaşanabilir bir Dünya için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.”