Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Zikzak şeklindeki uyarıcı yol çizgileri ile yaya geçitlerine yaklaşan sürücüleri yavaşlamaya teşvik etmek ve dikkatli olmaları gerektiğinin farkındalığını oluşturuyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı yeni bir uygulamayı şehrin güney girişi Orhangazi Caddesi’nde hayata geçiriyor. Yaya ve taşıt trafik yoğunluğunun fazla olduğu ana caddelerde yaya geçitlerinde başlatılan uygulamada 20 metre uzunluğunda zikzak şeritler çizildi. Bu çizgilerle sürücülere yavaşlamaları ve o bölgede kaza oranının yüksek olduğu hatırlatılıyor. Araç sürücülerini zikzak şeritli yaya geçitlerinde daha dikkatli olunması için yol üstüne uyarıcı işaretler çizildi.
 
Zikzaklı geçitlere dikkat
Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığınca yapılan açıklamada, “Şehrin Güney giriş çıkışı olan Orhangazi Caddesi’nde yeni bir uygulamayı hayata geçirdik. Yaya geçitlerine zikzak şeritler çizerek araç ve yaya trafiğinin daha sağlıklı işlemesi ve oluşabilecek kazaların önüne geçilmesini amaçlıyoruz. Trafikte sürücülerin yayalara öncelik vermesi ve yaya geçişi önceliğine dikkat çekmek için farkındalık çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.