Büyükşehir Yollarımızı GüzelleştirdiBüyükşehir Yollarımızı Güzelleştirdi

Fatih Turan, “Sürücülerin özellikle gece ve gündüz görüşlerini üst seviyeye çıkarmak ve bu sayede şerit disiplini ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla karayolu yol çizgi ve bordür boyama uygulamaları büyük önem arz etmektedir. Bu sene içerisinde satın alınan ve Ulaşım Dairesi makine parkına eklenerek hizmete sunulan yeni Termoplastik Yol Çizgi aracıyla, uzun bir aradan sonra Büyükşehir hizmet alanı içerisindeki karayolu ağında yoğun bir şekilde yol çizgi ve bordür boyama çalışması gerçekleştirilmiştir. Ulaşım Dairesi Başkanlığına bağlı Trafik Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan; Termoplastik (Sıcak Boya) Yol Çizgi Ekibi, Soğuk Boya Yol Çizgi Ekibi, Bordür Boya Ekibi ve Yaya Geçidi Çizgi Ekibi bahar aylarından itibaren yaz boyunca sürekli çalışmalar yürütülmüştür” dedi.


Çalışmalar hakkında detaylı bilgiler veren Fatih Turan, “Yol çizgi ve bordür boya çalışmaları kapsamında Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ilçe sınırları içerisindeki ana arterlerde yapılan uygulamalara ilave olarak, hastane okul vb. çeşitli kamu kurumlarının giriş-çıkış yolları, otopark alanları ve spor sahalarında da çizgi çalışması gerçekleştirilmiştir. Bu çerçevede, Sakarya Kent Merkezinde 95 ton Termoplastik (sıcak) boya kullanılarak 308 km yol çizgisi, 2 ton soğuk boya ile 34 km yol çizgisi, 19 ton beyaz ve 18 ton sarı boya ile 123 km bordür boyaması ve 8 ton beyaz ve 7.5 ton sarı boya ile toplam 1050 dilim 2100 metrekare yaya geçit çizgisi gerçekleştirilmiştir.
Büyükşehir’e bağlı ilçelerde Arifiye, Sapanca, Akyazı, Ferizli, Söğütlü ve Karapürçek’te ise; 15 ton Termoplastik (sıcak) boya kullanılarak 21 km yol çizgisi, 5 ton Çift Kompenantlı (soğuk) boya ile 45 km yol çizgisi, 6 ton beyaz ve 6 ton sarı boya ile 40 km bordür boyaması ve 2,5 ton beyaz ve 2,5 ton sarı boya ile toplam 350 dilim 700 metrekare yaya geçit çizgisi gerçekleştirilmiştir. Kış mevsimi öncesi hava koşulları elverdiği sürece yol çizgi ve bordür boya çalışmalarına devam edilecektir” diye konuştu.