Büyükşehir Yaz Spor Okulları Açıldı

3500 öğrenci
Yaz Spor Okulları hakkında da bilgiler veren Başkan Toçoğlu, “Bu yıl da 2.5 ay sürecek spor okullarımıza 8 branşta 3500 kardeşimizi kaydederek hizmet vermeye çalışacağız. Bizler elimizdeki bütün imkanları sizlerin en iyi şartlarda yetişmesi ve spor yapması için kullanıyoruz” diye konuştu.

Malzemeler de dağıtıldı
Konuşmasının sonunda gençlere de seslenen Başkan Toçoğlu, “En büyük hayalimiz, geleceğimiz olan sizlere daha yaşanabilir bir kent bırakmaktır. Bizler, bu amaçla çalışmalarımızı her geçen gün artırarak devam ettiriyoruz. Yeni sezonumuz hayırlı olsun. Her sene sayımız daha da artarak yeni yeni branşlarda ünlü sporcuların yetişmesini sağlamak temennisinde bulunuyorum” dedi. Programın sonunda Başkan Toçoğlu, yaz okulu öğrencilerine malzeme dağıttı.

 

10 ilçede ve 8 branşta
Büyükşehir Belediyesi ücretsiz yaz spor okullarının 12 ncisi bu yıl 11 Haziran - 7 Eylül 2012 tarihleri arasında Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Adapazarı, Serdivan, Erenler, Arifiye, Söğütlü, Ferizli, Hendek, Akyazı, Sapanca ve Karapürçek ilçelerinde Belediye Başkanlıklarının destekleriyle düzenleniyor. Ücretsiz yaz spor okullarında, 7-15 yaş grubundaki öğrencilere, alanında uzman eğiticiler tarafından basketbol, voleybol, hentbol, futbol, güreş, badminton, tenis ve masa tenisi branşlarında dersler verilecek. Yaz spor okulları ile öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılmaları, serbest zamanlarını değerlendirmeleri, sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmeleri ve yetenekli öğrencilerin tespit edilmesi amaçlanıyor.