Büyükşehir Belediyesi tarafında hayata geçirilen SEKAY ile 2021 yılında yaklaşık 92 bin kişinin elektriğini çöpten üretti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından atıkların bertarafı için hayata geçirilen SEKAY projesi ile çöpten elektrik enerjisi üretimi devam ediyor. Çevreyi korumak, atıklardan ürettiği enerjiyle ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla inşa edilen ve bölgenin en büyük çevre projesi olan Sakarya Entegre Katı Atık Yönetimi ile 2021 yılında yaklaşık 67 milyon 879 bin kilowatt elektrik enerjisi üreten Büyükşehir Belediyesi, doğanın gücüyle üretim kültürünü yaygınlaştırmak için de çalışmalarını sürdürüyor.

92 bin kişinin elektriği Büyükşehir’den
İnsanı merkeze alan bir anlayışla hareket eden, çevre projeleriyle ülkenin örnek gösterilen şehirlerinden biri olan Sakarya Büyükşehir Belediyesi, SEKAY projesi ile 2021 yılında yaklaşık 92 bin kişinin meskenlerde tükettiği elektriği üretti. Sakarya Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisinde 14,04 MW/h üretim kapasitesine sahip sistemle 67 milyon 879 bin kWh elektrik enerjisi çöpten karşılanmış oldu. Elektrik üretimi karbon emisyonu salınımı asgari seviyelere çekilerek, iklim değişikliği eylem planına uygun hareket edilmiş oldu.